Užitočné rady, ako si vybrať skvelý kabát

Užitočné rady, ako si vybrať skvelý kabát

Vybrať si ten správny kabát môže byť niekedy problém. Keďže kabát je najdôležitejším prvkom jesennej i zimnej garderóby mužov i žien, musí spĺňať viaceré požiadavky z hľadiska funkčnosti aj estetickosti zároveň. Pri výbere kabáta je potrebné dbať najmä na správnu výber strihu, kvalitný materiál i precízne spracovanie. Zistite, ako a podľa čoho si vybrať ten správny kabát.

Základné pravidlá, ako vybrať správny kabát

Keďže kabát budete (pravdepodobne) nosiť prevažne v chladnejších zimných mesiacoch, resp. v nízkych teplotách, je potrebné zvoliť si správnu veľkosť. Kabát by nemal tesne obopínať vaše telo, keďže pod ním pravdepodobne budete nosiť viaceré vrstvy oblečenia. Zároveň, ak plánujete pod kabátom nosiť napríklad sako alebo kostým, voľte radšej dlhší kabát ako je samotné sako. Praktický tip: na skúšanie kabáta sa primerane oblečte, aby ste dokázali simulovať reálne podmienky, pri ktorých budete kabát nosiť.

Ak ste skôr praktický typ a preferujete univerzálnosť, určite voľte skôr tmavšie farby kabátu. Niektoré farby kabátu sú totiž nesmrteľné a zároveň na nich nevidno každú nečistotu. Siahnite napríklad po čiernom, tmavomodrom či sivom kabáte. Ak hľadáte niečo na jeseň, ideálny môže byť i károvaný kabát, prípadne aj ľahký trenčkot.

Kabáty podľa materiálu

Najdôležitejším faktorom pri výbere kabátu je materiál, z ktorého je vyrobený. Materiál musí spĺňať nie len vaše požiadavky z hľadiska estetiky, ale taktiež funkčný aspekt. Na naozaj chladné dni je ideálne voliť vlnený kabát. Vlna je výborný tepelný izolant a navyše má prírodný pôvod. Každý kvalitný kabát by mal obsahovať určitý podiel vlny. Vlna v kombinácií s inými prírodnými materiálmi by mali byť ideálne v nadpolovičnom pomere zloženia kabáta.

Ak túžite po luxuse a jedinečnosti, vyskúšajte zamatový kabát. Ponúka príjemný, hebký a úžasne mäkký pocit, ktorý vás v zimných dňoch zároveň i zahreje. Kašmír a mohér zase ponúka výnimočné vlastnosti a pocit ľahkosti vďaka nízkej gramáži. Vlastnosti kašmírového kabátu pritom pocítite aj pri malom pomere tohto materiálu.

Kabát podľa vašej postavy

Pri kabáte je dôležité, aby lichotil aj vašej postave. Ak je ste skôr vysokej postavy, ideálny je pre vás dlhší kabát. V prípade vyššieho vzrastu môžete pokojne siahnuť po kabáte s dĺžkou pod kolená. Taktiež sa vám dokonale bude hodiť moderný oversized kabát. Naopak nižšie postavy by mali siahnuť skôr po kratších kabátoch. V prípade plnších postáv je vhodné voliť kabáty rovného strihu, útle a štíhle postavy si môžu dovoliť slim aj oversize strihy.

Internetový obchod LG Fashion vám ponúka štýlovú a trendy taliansku módu pre všetky typy postáv. Nájdete u nás šaty, rifle, kabáty, svetre a mikiny či sukne a šortky rôznych strihov, dĺžok i farieb. Neváhajte a prezrite si ponuku nášho obchodu ešte dnes.


M. R. Štefánika 25 90201 Pezinok
tel.: +421903456777

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888