Prečo by mala byť pánska obuv kvalitná?

Prečo by mala byť pánska obuv kvalitná?

Pánska obuv a jej výber sa môže zdať ako jednoduchá záležitosť, avšak ak chcete svoj outfit správne doladiť či zdôrazniť, bez kvalitných kúskov rôznych typov a farieb topánok to nepôjde. Pánska obuv dodá outfitu eleganciu a mužovi sebavedomie. Zabúdať netreba predovšetkým na pohodlnosť topánky, jej prievzdušnosť a materiálové spracovanie. Nie len krása, ale najmä kvalita zaváži pri konečnej obľube nosenia konkrétneho páru topánok u mužov.

Pánska obuv a jej typické prvky

Obuv má vo všeobecnosti niekoľko základných častí. Jednou z najdôležitejších je podrážka, ktorá môže byť vyrobená z rôznych materiálov, najčastejšie z gumy, korku, kože či plastu. Ďalšou časťou je stielka, ktorá je vnútornou časťou topánky a jej funkciou je vytvorenie predelu medzi podošvou a zvrškom topánky. Zvršok je horná časť topánky, ktorá priamo pokrýva nohu. Dôležitou časťou je aj časť nazývaná päta, ktorá je vzostupom ležiacim pod podrážkou, presne na úrovni ľudskej päty. Podpätok je výbežkom podošvy topánky, umiestneným pod pätou topánky. Nájdeme ho takmer na každej topánke či už hovoríme o pánskej alebo dámskej obuvi.

Pánska obuv a jej základné rozdelenie

Existujú rôzne modely a typy pánskych topánok. V zásade rozlišujeme tie, ktoré svojou výškou členky zakrývajú, a tie ktoré siahajú tesne pod členok. Topánky siahajúce nad členky sú využívané najmä počas chladných mesiacov, kedy zadržiavajú väčšie množstvo tepla a nohu lepšie zahrejú. Pri ich výbere treba dbať na kvalitu použitých materiálov. Ak je obuv zateplené nesprávnymi či umelými materiálmi, noha sa ľahko zapotí a efekt zahriatia chodidiel bude celkom opačný.

Topánky siahajúce pod členky, sú zväčša označované ako jesenná obuv, aj keď sú využiteľné počas celého roka. Šnurovacie členkové topánky sa hodia takmer k akémukoľvek oblečeniu, sedia k elegantným oblekom, ležérnemu oblečeniu a skvelo doplnia aj džínsy. Kožené členkové topánky sú tiež známe širokým spektrom využiteľnosti a snáď nikdy nevyjdú z módy.

Pohodlná obuv je pre mužov dôležitá

Každý muž má svoj obľúbený tvar a štýl topánok. Niektorí sú verní jednému kúsku celý život, iní radi experimentujú a obuv pravidelne obmieňajú, či už kvôli poškodeniu alebo v závislosti od meniacich sa trendov. V zásade platí, že ideálna obuv pre muža je tá, v ktorej sa cíti tak pohodlne, že ju na nohách ani necíti. Základom je prepojenie pohodlnosti, funkčnosti a moderného štýlu.

Široký sortiment pánskej obuvi, ktorá sadne každému mužovi ponúka kvalitná značková obuv Gabor. Gabor je značka s niekoľkoročnou tradíciou, ktorá vyrába značkové topánky rôznych druhov a štýlov pre každú príležitosť. Bohatú ponuku, nie len pánskej obuvi nájdete na našej webstránke.

J. Gabora 1 95701 Bánovce nad Bebravou
tel.: +421387622000

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888