Prečo sú záhradné fontány výborným doplnkom každej záhrady

Prečo sú záhradné fontány výborným doplnkom každej záhrady

Záhradné fontány sú dnes cenovou dostupnou dekoráciou, ktorá dokáže premeniť každú záhradu na štýlovú oázu pokoja. Záhradné fontány majú však aj inú než estetickú funkciu a môžu byť pre vašu záhradu veľmi prínosné. Poďme sa pozrieť na to, aké výhody ponúkajú záhradné fontány domácim exteriérom a tiež, aký typ záhradnej fontány si vybrať.

Záhradné fontány ako dominantný estetický prvok záhrady

Ako už bolo spomenuté, záhradné fontány sú výrazným dekoratívnym prvkom každej záhrady. Sú skvelým spôsobom, ako dotvoriť záhradný priestor a vytvoriť originálny a jedinečný celok. Dnes už máte na výber klasické fontány rôznych veľkostí a materiálov, moderné fontány ale tiež napríklad kaskádové fontány, ktoré určite pritiahnu pozornosť každého.

Prínos záhradných fontán pre okolitú faunu

Benefitom, ktorý ponúkajú záhradné fontány, je aj vyššia prosperita okolitej fauny. Keďže záhradné fontány predstavujú zdroj vody, dokážu pritiahnuť rôzny hmyz, ktorý sa následne postará o opeľovanie kvetov. Okrem hmyzu pritiahnu záhradné fontány i množstvo vtákov či iných drobných živočíchov. Vaša záhrada sa tak premení na čarovnú krajinu plnú prosperujúcej fauny aj flóry.

Nižšia teplota i hlučnosť

Keďže záhradné fontány sú vodnou plochou, ich prítomnosť v záhrade dokáže byť nápomocná v prípade vyšších teplôt počas letných mesiacov. Voda totiž môže do určitej miery znížiť teplotu okolitého ovzdušia. Keďže fontána väčšinou aj špliecha vodu, vzduch v jej okolí osviežuje a zvlhčuje. Svieži vzduch pomôže lepšie zniesť teplo nie len ľuďom, ale tiež okolitým rastlinám a živočíchom.

Striekajúca voda zo záhradných fontán je upokojujúci zvuk, ktorý dokáže neutralizovať hluk a vytvoriť tiché a ničím nerušené miesto na oddych a relax. Záhradné fontány môžu tiež tlmiť hlučnosť a ruch mesta, cesty či susedov.

Záhradné fontány vytvoria oázu pokoja

Ako bolo spomenuté, zvuk striekajúcej, tečúcej lebo kvapkajúcej vody zo záhradných fontán pôsobí príjemne, relaxačne a upokojujúco. Vďaka tomu dokáže záhradnými fontánami vytvoriť perfektné miesto pre ničím nerušený oddych, ktorý oceníte najmä po práci či náročnom dni.

Ako vybrať záhradnú fontánu?

Spomedzi záhradných fontán si vždy vyberajte podľa dostupného priestoru, účelu a dizajnu. Záhradná fontána by vždy mala ladiť s okolitým prostredím, posedením, garážou i vašim domom. Zároveň by ste mali vopred vedieť, či plánujete záhradnou fontánou napájať živočíchy, chladiť a zvlhčovať vzduch alebo má plniť iba estetickú funkciu.

U nás v MANIGA si vyberiete zo záhradných fontán tej najvyššej kvality. Okrem toho vám ponúkame nádherné sochy, záhradné krby, sedenia, prvky pre japonské záhrady a rôzne ďalšie dekorácie či doplnky. Neváhajte, navštívte náš web a prezrite si náš katalóg alebo nás kontaktujte ešte dnes.

Hlavná 464 91929 Malženice
tel.: +421907724406

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888