Kedy je vhodný čas na výrub stromov?

Kedy je vhodný čas na výrub stromov?

Z času na čas je výrub stromov potrebný aj na súkromnom či inom pozemku. Kedy je však výrub stromov možné realizovať a kto ho môže realizovať? Postačí obyčajná ručná pílka či sekera alebo je potrebné osloviť špecialistov, ktorí majú na tento účel profesionálnu techniku? Môžeme rúbať alebo píliť stromy na svojich pozemkov bez ohlásenia príslušným orgánom? Poďme sa na to bližšie pozrieť.

Výrub stromov náradím verzus profesionálnou technikou

Skôr či neskôr sa mnohí z nás ocitnú v situácií, kedy je potrebné realizovať výrub stromov. Či už na svojom súkromnom pozemku alebo v rámci pracovných povinností. Stromy sa odstraňujú nielen pri výstavbe, ale aj v prípade, že sú už staré, napadnuté škodcami či ohrozujú bezpečnosť ľudí. Kým v dávnej minulosti sa zobrala do rúk sekera dnes už tento typ náradia nestačí. Skúsení špecialisti, ktorí sa venujú tomuto špecifickému druhu činnosti majú profesionálne vybavenie, ako je napríklad aj motorová píla. Nehovoria o výbave, ktorá umožňuje špecialistom vyštverať sa na strom a postupne ho píliť z vrchu. Techník, ako na výrub stromov je niekoľko, o správnom zvolení však rozhoduje ten, kto ju bude realizovať.

Koho osloviť pri výrube stromov?

Keď už u vás nastala situácia, že je potrebné zrealizovať výrub stromov určite vás napadne, kde a na koho sa obrátiť. V prvom rade si hneď ujasníme jednu vec. Nepúšťajte sa do toho na vlastnú päsť. Niežeby niekto pochyboval o tom či to zvládnete, ale v konečnom dôsledku si vyrobíte viac starostí ako radosti. Jedna vec je totižto osekať si krík na záhrade a iná výrub stromov. Okrem toho, ak máte na svojom pozemku dlhoročný strom je potrebné informovať obec o jeho výrube. Výrub stromov spadá do environmentálnej oblasti, kde sú presne stanovené pravidlá. Aj z tohto titulu je lepšie osloviť špecialistov na výrub stromov.

Okrem profesionálnej výbavy majú špecialisti na výrub stromov hlavne dostatok skúseností. A práve skúsenosti pri práci, ktorá nemá vždy rovnaké podmienky sú obrovskou výhodou, ktorú jednotlivec nemá odkiaľ získať. Informácie o špecialistoch, ktorí sa venujú výrubu stromov dnes ľahko nájdeme či už na internete, na obecnom úrade alebo ako odporúčanie od našich známych. Profesionálna výbava, skúsenosti a predovšetkým žiaden strach z výšok to sú základné vlastnosti, ktoré by mal mať každý správny špecialista, ktorý sa venuje výrubu stromov.

Jedným z takých špecialistov je aj spoločnosť Rondo s.r.o., ktorá sa venuje nielen výrubu stromov, ale akýmkoľvek výškovým prácam a s tým súvisiacich služieb.

Pod Rovnicami 21 84104 Bratislava
tel.: +421905268078

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888