Ako prebiehajú realizácie záhrad a na čo všetko si dať pozor?

Ako prebiehajú realizácie záhrad a na čo všetko si dať pozor?

Pekná kvitnúca záhrada je oázou pokoja pre každého, no na prvý pohľad sa nemusí zdať, koľko hodín premýšľania je za tým. Realizácie záhrad sú najmä o fyzickej práci, avšak predchádza tomu množstvo nápadov a návrhov. Na čo všetko myslieť pred tým, než si založíte záhradu takú, ktorá bude dobre vyzerať počas každého ročného obdobia a prežije aj vašu neprítomnosť počas dovolenky?

Otázky pred realizáciou záhrady

Ako sme načrtli, realizácie záhrad sprevádza množstvo otázok, ktoré je nutné položiť ešte pred začatím výsadby. Je potrebné zohľadniť viacero faktorov akou je veľkosť pozemku, orientáciu svetových strán, smer prevládajúceho vetra, tieň spôsobený budovou či existujúcimi stromami a blízkosť okolitých pozemkov. Ďalšie faktory ovplyvňujúce vzhľad záhrady je samotné osadenstvo pozemku (deti, domáce zvieratá), či predstavy ako bude záhrada používaná, koľko času v nej chcete stráviť, a aké sú vaše preferencie ohľadom estetiky a funkcionality. Od týchto vlastností záhrady sa odvíja výber rastlín a drevín.

Postupy pri realizácii záhrad

Realizácii záhrad predchádza navrhovanie. Ak nechcete, aby záhrada pôsobila úzko, zamerajte sa na zdôraznenie diagonály, priestoru tak dodáte hĺbku. Ak chcete záhradu opticky rozšíriť, cestu smerom dozadu pomaly zužujte. Podobný efekt docielite rastlinami zostrihanými do gulí, ktoré sú vpredu vyššie a smerom dozadu nižšie. Okrem chodníka, záhonov a trávnika, nezabudnite na zavlažovacie systémy. Realizácie záhrad v Trnave, ako aj v celom strednom a západnom Slovensku, zabezpečuje firma GARDENALL. Ak máte akékoľvek otázky ohľadom záhrady, radi vám vymyslia i zrealizujú riešenie.

Realizácia záhrad a návrhy

Nápady a predstavy realizácie záhrady si nakreslite v mierke, aby sa tam zmestilo všetko čo chcete. Vymerajte záhony, trávnik chodníky, terasu a vypíšte druhy rastlín a drevín. Zohľadnite potreby rastlín tak, aby ste ich vedeli naplniť, jedine tak budú prosperovať a prinášať radosť. Počítajte s ich reálnou výškou a šírkou, ktoré nadobudnú po niekoľkých rokoch rastu. Realizácie záhrad dosahujú najkrajšie výsledky, ak sú zverené do rúk odborníkov.

Tím odborníkov spoločnosť GARDENALL zabezpečuje záhradnícke služby ako pôdne frézovanie, zakladanie trávnikov, výroba jazierok a bazénov na mieru, pokládka zeminy, záhrady na kľúč, údržba, realizácie záhrad v Trnave a nielen tam, či úprava terénu. Skúsený personál pracuje s prvotriednou strojovou technikou a prístrojovým zariadením.

166 92554 Šalgočka
tel.: +421917377840

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888