Aké záhradné doplnky by nemali chýbať vo vašej záhrade?

Aké záhradné doplnky by nemali chýbať vo vašej záhrade?

Záhradné doplnky sú skvelý spôsob, ako vizuálne dotvoriť akúkoľvek záhradu, terasu i balkón. Nezáleží na tom, v akom štýle máte vašu záhradu vybudovanú - záhradné doplnky dnes nájdete v rôznych prevedeniach. Objavte štýlové záhradné doplnky, ktoré nie len oživia váš exteriér, ale zároveň splnia množstvo užitočných funkcií pre váš maximálne komfort a relax.

Záhradný nábytok - neoddeliteľná súčasť záhradných doplnkov

Ak plánujete do vašej záhrady kúpu záhradných doplnkov, vo vašom zozname by rozhodne nemal chýbať záhradný nábytok. V súčasnosti si môžete vybrať drevený nábytok, kovový nábytok alebo záhradný nábytok z ratanu či plastu. Keďže záhradný nábytok bude dominantou vašej záhrady, je potrebné k nemu prispôsobiť i záhradné doplnky tak, aby celkový dojem nepôsobil rušivo.

Výber vhodných záhradných doplnkov by mal korešpondovať s materiálom zvoleným pre záhradný nábytok. Ak ste sa rozhodli pre kovový nábytok, aj záhradné doplnky by mali byť kovové. Kovové doplnky sú dnes súčasťou mnohých vidieckych záhrad ale i záhrad ladených do moderného štýlu. Naopak, ak ste sa rozhodli napríklad pre drevo, vyberajte skôr drevené záhradné doplnky. Atmosféru môžete doplniť záhradnými dekoráciami, napríklad drevenými škatuľkami, ozdobnými zarážkami či zvončekmi.

Záhradné doplnky na dotvorenie atmosféry

Záhradné doplnky nemajú len estetickú funkciu. Množstvo z nich viete prakticky využiť napríklad na vysádzanie, vytvorenie tieňa či kŕmenie okolitého vtáctva. Aby ste sa vo vašej záhrade cítili vždy príjemne, snažte sa o kombináciu dominantných a menej dominantných záhradných doplnkov tak, aby celkový zjav nepôsobil rušivo.

Medzi záhradné doplnky, ktoré značne ovplyvňujú vzhľad vašej záhrady, patria i kvetináče, krhly a vázy. Ak máte modernú záhradu ladenú do čiernej, antracitovej či šedej farby v kombinácií s farbou zelene, ideálnymi záhradnými doplnkami sú tmavé matné kvetináče, strieborné krhly a sklenené či kovové vázy. Ak je štýl vašej záhrady skôr vidiecky či rustikálny, ideálnymi záhradnými doplnkami sú ozdobné kovové dekorácie, keramickí trpaslíčkovia či drevený nábytok a farebné kvetináče. Nezabudnite taktiež na rohožky pred dvere, aby sa aj vaši hostia cítili ako doma.

Internetový obchod doplnkydodomu.sk vám ponúka široký sortiment bytových i záhradných doplnkov a dekorácií. Nájdete u nás vonné sviečky a vosky, drevený nábytok a doplnky, anjelov a sošky, kovové doplnky a ďalšie produkty, ktoré urobia váš byt, dom i záhradu krajšími. Neváhajte a prezrite si našu ponuku už dnes.


P. O. Hviezdoslava 67 /16 01851 Nová Dubnica
tel.: +421911727700

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888