Závesné kvetináče ponúkajú možnosť pestovania rôznych druhov rastlín

Závesné kvetináče ponúkajú možnosť pestovania rôznych druhov rastlín

Závesné kvetináče sú praktickou i dizajnovou voľbou v prípade, ak nemáte dostatok priestoru na vašej terase či balkóne. Oproti klasickým kvetináčom vám závesné kvetináče nezaberú takmer žiadne miesto, no celkový vizuálny efekt bude na nezaplatenie. Po akých závesných kvetináčoch siahnuť a aké kvety sú pre ne tou najlepšou voľbou? To sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Nádoby na závesné kvetináče

Dnes už závesné kvetináče zoženiete takmer kdekoľvek - v záhradníctvach, kvetinárstvach, domácich potrebách, veľkých obchodných reťazcoch či nábytkárskych obchodoch. Závesné kvetináče nájdete v rôznych farbách, materiáloch i dizajnových prevedeniach. Zaručene tak nájdete to, čo hľadáte - či už chcete plastové, kovové, drevené či prútené a samo zavlažovacie závesné kvetináče.

Pri výbere závesných kvetináčoch však dbajte okrem vzhľadu aj na ich praktickosť. Aby ste zabezpečili optimálne podmienky substrátu, je vhodné zvoliť závesné kvetináče s priemerom cca 50cm. Taktiež vždy zvoľte kvalitné lanká na zavesenie tak, aby nehrozilo, že sa pretrhnú a závesný kvetináč sa rozbije.

Aké rastliny sa hodia do závesných kvetináčov?

Závesné kvetináče ponúkajú rôzne možnosti kvetov, ktoré sa v nich dajú pestovať. Okrem šetrenia priestoru na terase či balkóne ponúkajú závesné kvetináče jedinečný dizajn v podobe záplavy kvetov a zelených listov. Taktiež ich umiestnenie je úplne flexibilné. Závesné kvetináče môžete zavesiť na stenu, strop, konštrukciu či zábradlie vášho balkóna.

V závesných kvetináčoch sa darí viacerým druhom rastlín a kvetov. Najčastejšie sa do nich umiestňujú letničky ako napríklad Aksamietnica, Nechtík, Begónia, Železník či Petúnia. Železnou klasikou v závesných kvetináčoch bývajú samozrejme muškáty. Ak však preferujete iný druh kvetov s farebnými lupeňmi, spomenuté druhy letničiek sú ideálnou voľbou.

Okrem toho však v závesných kvetináčoch môžete pestovať i sirôtky, trvalky, cibuľoviny či rôzne bylinky, ktoré vyniknú zelenými listami a využijete ich aj pri varení. Závesné kvetináče sú výbornou voľbou aj v prípade niektorých druhov okrasných drevín s prevísajúcimi výhonkami.

Ak preferujete zelené rastliny pred farebnou záplavou kvetov, do závesných kvetináčov umiestnite napríklad brečtan, plektrant alebo čerkáč. Keďže sa jedná o rastliny s prevísajúcimi výhonkami, závesné kvetináče sú pre ne ideálnym miestom na prosperovanie. Pri kombinovaní dbajte na to, aby ste spolu umiestnili rastliny s podobnými nárokmi.

Spoločnosť Slovensko kvitne s.r.o. zabezpečuje kvetinovú výsadbu pre mestá a obce. Chceme, aby boli mestá a obce krajším miestom pre život vďaka nádherným kvetom a rastlinám. V našej ponuke sa nájdu cibuľoviny a hľuzoviny, ktoré strojovo sadíme na vopred určené plochy, záhradné kvetináče i kvetinové mobiliáre. Neváhajte a prezrite si naše referencie ešte dnes, alebo nás kontaktujte.


Podlužie 543 91321 Trenčianska Turná
tel.: +421903473278

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888