Aké kvety je vhodné darovať z lásky či na narodeniny?

Aké kvety je vhodné darovať z lásky či na narodeniny?

Kvety sú ideálnou voľbou vyjadrenia citov snáď už od nepamäti. Kvetmi vyjadrujeme lásku, poďakovanie, gratulácie k úspechom blízkym či sústrasť v prípade straty blízkeho. Na každú príležitosť sú však vhodné iné druhy kvetov. Zistite, aké kvety je vhodné darovať tak, aby ste príjemcu naozaj potešili a vyhli sa trápnej situácií. Prinášame vám užitočné tipy a triky, aké kvety vybrať na rôzne príležitosti.

Aké kvety darovať z lásky?

Chcete kvetmi potešiť vašu priateľku, manželku či životnú partnerku? Aby ste jej vyčarili úsmev na perách a iskričky v očiach, ideálne kvety na túto príležitosť sú predovšetkým tie, ktoré najviac miluje. Nie každá žena má ruže ako najobľúbenejšie kvety, no ruže sú zároveň klasikou, ktorou by ste rozhodne nemali nič pokaziť. Tieto kvety sú však ideálnou voľbou napríklad na prvé rande.

Ak plánujete prvé, druhé či tretie rande so svojou nádejnou polovičkou, darujte jej jednu červenú ružu. Ruže sú už od pradávna kvetmi sily, lásky a vášne. Ak však už vopred viete, že vaša drahá preferuje inú farbu než červenú, darujte jej ružu práve v jej obľúbenej farbe. Tieto kvety sú aj dnes stále veľmi populárne a práve preto je možné zakúpiť ich naozaj v rôznych farbách či prevedeniach. Jedna ruža je nie len romantickejší, ale tiež praktickejší a lacnejší spôsob zapôsobenia. Jeden kvet oproti veľkej honosnej kytici nepôsobí násilne ani prehnane, čo žena na prvých stretnutiach určite ocení.

Kvety je vhodné darovať aj na Valentína či Medzinárodný deň žien, na ktorý by ste nemali zabudnúť. Okrem ruží sú na takýto sviatok vhodné i jemné kvety ako napríklad ľalie, margarétky, tulipány či karafiáty. Opäť však záleží najmä na tom, aké kvety má vaša polovička najradšej.

Kvety a gratulácie

Kvety sú ideálnym vyjadrením gratulácie k rôznym sviatkom priateľov, známych či rodinných príslušníkov. Kvety môžete darovať na narodeniny, promócie, ako gratuláciu k zlatej svadbe či v rámci stužkovej. V prípade gratulačných kvetov neváhajte a zvoľte veselé a pestré farby, ktoré sú symbolom šťastia a radosti. Vynikajúcim príkladom sú kvety ružovej, oranžovej či žltej farby. Z hľadiska typu kvetov siahnite napríklad po klasických ružiach, ktorými nič nepokazíte. Vhodné gratulačné kvety sú taktiež orchidey, ktoré sa hodia ako darček pri kolaudácií ale taktiež i ľalie, gerbery či chryzantémy.

Keďže sa jedná o gratuláciu, je vhodné vsadiť na početnejšiu skupinu kvetov, než ako na rande. Kytica kvetov stredných alebo i veľkých rozmerov je v tomto prípade tou správnou voľbou. Akúkoľvek radostnú udalosť v živote je treba riadne osláviť a krásne pestrofarebné kvety v kytici sú dokonalým spôsobom.

Poďakovanie vyjadrené kvetmi

Kvety sú taktiež ideálnym spôsobom, ako sa poďakovať žene, matke, sestre či kolegyni. V tomto prípade taktiež zohráva úlohu farba kvetov, ktoré zvolíte. Opäť platí, že červené či ružové kvety sú symbolom lásky a preto je vhodné darovať ich manželke, priateľke či matke. V prípade kamarátky či kolegyne zvoľte skôr tmavo ružovú, alebo fialovú farbu kvetov, ktorá je symbolom úcty a priateľstva.

Kvetinárstvo Kvetinky s.r.o. vám ponúka množstvo čerstvo rezaných kvetov rôznych druhov i farieb. U nás si zaručene vyberiete nie len rezané kvety, ale taktiež gratulačné kytice namiešané na rôzne príležitosti, črepníkové kvety i smútočné vence. Navštívte nás ešte dnes.

Obchodná 171 /38 07801 Sečovce
tel.: +421566783527

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888