Vianočné stromčeky, ktoré prinášajú tú správnu atmosféru

Vianočné stromčeky, ktoré prinášajú tú správnu atmosféru

Vianoce sú predo dvermi a, ako každý rok ľudia zháňajú vianočné stromčeky, ktoré prinášajú tú skutočnú vianočnú atmosféru? Umelý alebo živý? Chceme chrániť prírodu a nahradiť živý stromček umelým? Má to vôbec ten správny efekt? Alebo sa radšej rozhodneme tak, že si nezadovážime ani jeden a radšej si ho zasadíme na záhrade a vypestujem svoj vlastný? Ktorú cestu si zvolíte?

Živé alebo umelé vianočné stromčeky?

Vianoce sú najkrajším sviatkom roku nielen u nás, ale hádam aj na celom svete. Že hlavným znakom Vianoc je práve vianočný stromček asi nemusíme vysvetľovať. Ľudia sú však rôzni, a tak, ako jedna skupina preferuje
vianočné stromčeky živé, tá druhá skupina si vyberie radšej umelé. Niekto má rád živé a ich prirodzenú vôňu, iný naopak považuje umelé za dokonalé riešenie pri ochrane prírody a každoročnému výrubu lesov. Ktoré sú však tie najlepšie? Sú živé lepšie ako umelé? Ťažko povedať, pretože zástancovia živých vianočných stromčekov vám povedia, že za každý vyrúbaný sa zasadia ďalšie nové. Fanúšikovia umelých stromčekov vám naopak povedia, že šetria prírodu a výrobou umelých vianočných stromčekov šetria životy tých živých. Nech je to už akokoľvek, čo tak si vypestovať svoj vlastný vianočný stromček?

Ako a, kde si vypestovať vianočný stromček?

Ak máte svoju záhradu, nie je na škodu sa zamyslieť nad tým, aké by to bolo mať na nej svoj vlastný vianočný stromček. Vypestovať si vlastný alebo vlastné vianočné stromčeky vám prináša Vianoce doslova po celý rok. Vianočné stromčeky však nie sú rastliny, ktoré zasadíme do kochlíka a občas polejeme. Vyžadujú si celkom iný prístup starostlivosti ako aj prostredie na pestovanie. Sú to stromy, ktoré majú veľké a silné korene, a teda potrebujú veľa priestoru nielen smerom do výšky, ale aj smerom dole pod povrchom. Napríklad taká Borovica čierna Nigra vyžaduje na pestovanie dobre priepustnú pôdu na plnom slnku. Pri dobrom pestovaní vám tento strom vyrastie s krásnymi hustými konármi, popraskanou, tmavohnedou alebo čiernou borkou, hnedými výhonkami a široko vajcovitými a končistými púčikmi s tenučkými šupinami. Samozrejme vhodné je mať aj veľkú záhradu a dobrú pôdu, v ktorej by sa stromčekom dobre darilo. Potom už len stačí chuť a vášeň a hlavne dostatok lásky, ktoré cítia nielen zvieratá, ale aj stromy.

Ak sa plánujete pustiť do pestovanie vlastných vianočných stromčekov vyberte si také, ktoré sú odporúčané skúsenými odborníkmi. Nájdete ich aj na stránke u Ing. Miroslavy Královičovej Petržalovej, ktorá prevádzkuje zásielkový obchod so záhradným materiálom.


Brezina 401 /21 90843 Čáry
tel.: +421908955405

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888