Automatická závlaha – to sú jej najväčšie výhody

Automatická závlaha – to sú jej najväčšie výhody

Závlaha je efektívnym a odporúčaným riešením, ak túžite po peknom trávniku bez zbytočných starostí s pravidelným polievaním. Automatické zavlažovacie systémy vám ušetria obrovské množstvo času, ale aj vodu, a teda i peniaze. Závlaha totiž umožňuje presné dávkovanie vody, ktoré je zacielené na plochu vášho trávnika, príp. záhrady. Venujte sa sadeniu, pestovaniu a rôznym iným užitočným činnostiam vo vašej záhade a prenechajte polievanie na závlahu.

Prečo sa automatická závlaha vyplatí?

Ako už bolo spomenuté, závlaha šetrí váš čas (ide o výraznú úsporu času v porovnaní s ručným zalievaním, ktoré ešte aj namáha vaše kĺby, ruky a chrbticu). Potešujúca je aj úspora vody a peňazí, keďže závlaha kropí vodu cielene a rovnomerne. Mnohí si to neuvedomujú, ale závlaha je prostriedkom k udržateľnejšiemu spôsobu života, keďže výrazným spôsobom šetrí spotrebovanú vodu (niektoré zdroje uvádzajú až 70 %). Správne množstvo vody navyše zabezpečuje primeranú výživu pôdy a nespôsobuje jej zbytočné podmočenie či odkysličovanie. Ak chcete ušetriť ešte viac, nastavte si zavlažovanie v skorých ranných hodinách, príp. v noci. Tak zabránite zbytočnému odparovaniu vody. A má to ešte jedno pozitívum – nočná závlaha nespôsobuje rastlinám tzv. teplotný šok. Automatická závlaha je dnes vybavená inteligentným dažďovým senzorom, čiže sa nespustí počas dažďa. Za prospešné možno považovať, že závlaha vytvára dokonalú ilúziu dažďa s primeranou intenzitou, čiže nehrozí polámanie rastlín v dôsledku prúdu vody a pod.

Investovanie do závlahy má rýchlu návratnosť

Vedeli ste, že závlaha vám prináša nezávislosť? Nemusíte otravovať susedov či známych, aby vám prišli poliať trávnik či záhradku počas vašej dovolenky. Automatická závlaha sa o to postará a vy budete mať istotu pravidelného každodenného polievania. Nevyžaduje ti totiž žiadnu manuálnu obsluhu a jej časové a senzorové systémy zaistia, že zalievaná plocha pravidelne dostane potrebné množstvo vody. Čiže rozhodne vás nečaká smutný pohľad na vyschnutý trávnik či rastliny po návrate z dovolenky. Navyše sa nemusíte obávať ani krádeže. Závlaha, resp. zavlažovací systém je bezpečne uložený pod zemou. Ak si zaobstaráte závlahu od overeného predajcu, máte garanciu jej dlhej životnosti a maximálnej spoľahlivosti. Bez akýchkoľvek pochýb je závlaha výbornou investíciou s preukázateľnou rýchlou návratnosťou. Dokonca zvyšuje hodnotu pozemku. Aby ste mohli čerpať všetky výhody závlahy, tak dbajte na starostlivo a správne navrhnutý zavlažovací systém, ktorý zaistí, že voda sa v rozumnom čase a množstve dostane tam, kde je potrebná a žiadaná.

Ak hľadáte efektívny a spoľahlivý zavlažovací systém za rozumnú cenu, kontaktujte ED AQUA. Ponúkame viac ako tisícku kvalitných zavlažovacích produktov, vhodných do súkromných záhrad i na poľnohospodárske plochy. Náš sortiment tvoria nielen závlahy, ale aj úderové postrekovače, hadice, filtre, ventily, čerpadlá, hydranty a iné produkty.

Kráľovská 829 /4 92701 Šaľa
tel.: +421908732822

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888