Ako sa starať o kvety na záhradke?

Ako sa starať o kvety na záhradke?

Kvety v domácej záhradke či skalke si vyžadujú individuálnu starostlivosť, ako i množstvo času a pozornosti. Pokiaľ sa o kvety vo vašej záhrade budete správne starať, budú vám robiť radosť vždy keď sa na ne pozriete a uvidíte ako vaša záhradka prekypuje farbami. Starostlivosť o kvety je jednou z najkrajších záľub človeka, pokiaľ sa o kvety budete dobre starať, za vašu starostlivosť vás odmenia svojím pôvabom a krásou.

Aké kvety môžete pestovať na záhradke?

Na záhradke môžete pestovať takmer všetky kvety, ktorým vyhovujú klimatické podmienky. Na Slovensku sú v záhradkách najčastejšie pestované kvety ako ruže, chryzantémy, tulipány, hyacinty či narcisy alebo sezónne snežienky a podobne. Pestovanie kvetov na vašej záhradke záleží najmä od ročného obdobia, je dôležité vedieť, že nie všetky kvety kvitnú v rovnakom období, a tiež nie rovnako dlho či rovnaký počet rokov. Existujú takzvané trvalky či jednoročky alebo dvoj či trojročky, čiže kvety, ktoré kvitnú stále, a tie, ktoré kvitnú napríklad len jeden, dva či tri krát. Záhradku by ste teda mali usporiadať tak, aby v nej priebežne kvitli rozličné kvety, ktorým to práve ich cyklus kvitnutia umožňuje. V dobrom kvetinárstve vám poradia, ktoré kvetiny môžete spolu vysádzať tak, aby ste mali istotu, že vo vašej záhradke budú vždy rozkvitnuté kvetiny, ktoré vám budú robiť radosť.

Ešte pred organizáciou vašej záhradky by ste sa mali informovať v dobrom kvetinárstve, ktoré rastliny a kvety sa môžu vysádzať vedľa seba, a ktoré by sa navzájom, takpovediac, nezniesli, napríklad kvôli veľkosti koreňov či vlahe, ktorú potrebujú na život.

Ako kvety oživia vašu záhradu?

Kvety oživia vašu záhradu svojimi zaujímavými farbami, a tiež živelnosťou, ktorú jej dodajú. Pekne upravená záhrada hrá veľmi dôležitú úlohu pre zovňajšok vášho bývania a hovorí i o harmónii medzi upraveným interiérom a exteriérom. Záhradku plnú kvetov si všimne a ocení každá vaša návšteva či známi a susedia, no najmä vy sa budete v nej vďaka kvetom cítiť príjemne.

Farby a druhy kvetov vyberajte najmä podľa vašich preferencií a voľte tie, ktoré sa vám páčia. Pomocnú ruku pri výbere vám podajú v dobrom kvetinárstve, kde vám pomôžu ako s výberom druhov kvetov, tak i s výberom farieb či doplnkových rastlín a tráv do vašej záhradky.

V dobrom kvetinárstve nájdete kvety od výmyslu sveta v rôznych farbách, ako i rôzne bylinky, okrasné kríky či trávy alebo ihličnany či kríkové stromy a podobne. Vďaka kvetom a zeleni či iným rastlinám dokážete vašu záhradu premeniť na nepoznanie, dodáte jej život a energiu, ktorú z nej budete môcť nasávať každý deň.

Záhradkárčenie nie je ničenie, práve naopak. Je to postupnosť krokov, ktorou vytvárame nový život. Nový život prináša nové plody na obživu aj krásu. Jozef Starkl je váš online záhradník na ktorého sa môžete kedykoľvek obrátiť. Poradí, ako správne pestovať ovocie, zeleninu, ale aj okrasné rastliny.


Senecká cesta 2553 90027 Bernolákovo
tel.: +421245944797

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888