Podľa čoho vyberať kvety?

Podľa čoho vyberať kvety?

Kvety nás sprevádzajú pri takmer všetkých dôležitých životných míľnikoch. Sú súčasťou špeciálnych udalostí či významných slávností, ako napríklad narodenín, menín, svadieb, výročí či ukončenia štúdia. Kvety tiež slúžia pre vyznávanie lásky či odzrkadľujú city k blízkej osobe, taktiež sa používajú ako symbol rešpektu či na udobrenie a odprosenie pohnevanej osoby. Kvety majú svoju symboliku a skryté významy, pokiaľ ich poznáte, môžete s blízkymi osobami komunikovať rečou kvetov.

Aké kvety podarovať?

Aké kvety podarovať? Farebné či jednotné, veľké či malé, miešané či jednoduché, párny či nepárny počet a množstvo iných otázok sa vynorí v hlave asi každému, pokiaľ hľadá kvety pre špeciálnu príležitosť. Poznať symboliku či farebné významy jednotlivých kvetov by ste mali poznať ešte predtým než danú kvetinu či kyticu podarujete.

Vo všeobecnosti platí, že kyticou ruží so zamatovými lupeňmi nepokazíte takmer nič. Červené ruže sú univerzálnym symbolom vášne a lásky. Ružové ruže sa zas hodia pre vyjadrenie priateľstva, vďačnosti, a tiež sú vhodné ako dar pri rastúcej láske. Biele ruže sú vyjadrením nevinnosti, čistoty, ale i rešpektu a úcty, najmä vďaka týmto symbolikám sú veľmi často používané na svadbách, krstinách či na pohreboch. Žlté ruže sa dnes používajú najmä ako prejavenie vďačnosti, napríklad za dobre odvedenú prácu.
Výnimočnými kvetinami sú i orchidei, ktoré sami o sebe nepotrebujú žiadnu dekoráciu a najlepšie vyniknú samostatné. Orchidei sa hodia najmä ako dar pre ženy, sú vyjadrením vďaky a obdivu, symbolizujú tiež jemnosť, krehkosť a dobré úmysly. Nakoľko sú výnimočnými a jedinečnými kvetinami, pokiaľ ich podarujete dáme, akoby ste jej hovorili, že je rovnako výnimočná pre vás.

Ktorý kvet hovorí o úprimnosti a ktorý o dokonalosti ženy?

Kvetom úprimnosti by sa mohla nazývať gerbera. Tieto kvetiny sú sympatické, jemné a navyše žiaria farbami, takže potešia nie len city ale i oko obdarovanej ženy. Gerbery, ktoré sú zviazané do kytice jasne hovoria o vašich úprimných citoch či oddanosti k obdarúvanej osobe. Tento význam prenášajú gerbery vo všetkých farbách, pokojne sa môžete vyhrať s odtieňmi a nakombinovať i viac farieb pre vám blízku dámu.

Určite ste už i vy počuli spojenie „dokonalá ako ľalia“, práve ľalia je totiž kvetom dokonalosti. Už v minulosti boli spájané s božstvami a napríklad v Grécku pripisovaná bohyni Hére, v kresťanstve zas bola biela ľalia kvetinou svätíc, dokonca aj Panny Márie, aj preto sa jej až dodnes pripisuje dokonalá čistota, neha, nevinnosť, starostlivosť či čistá láska. Pokiaľ hľadáte dar pre dokonalú ženu, ľalia je tou správnou voľbou.

Svet kvetov hovorí vlastnou rečou, s výberom tých správnych kvetín pre rôzne príležitosti si nechajte poradiť v dobrom kvetinárstve.

EVEN - kvety a umenie, kvetinárstvo v Skalici pod vedením Kataríny Lasicovej, vám ponúka široký výber z rôznych druhov kvetov podľa vašich predstáv.


Potočná 3 90901 Skalica
tel.: +421346602209

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888