Prečo navštíviť kvetinárstvo?

Prečo navštíviť kvetinárstvo?

Kvetinárstvo nie len, že ponúka kvety rôznych druhov od výmyslu sveta, ale i zabezpečuje kvetinovú výzdobu na špeciálne príležitosti, viaže kytice k významným či smútočným udalostiam, a tiež ponúka rôzny doplnkový tovar či darčekové a dekoračné predmety. Presne taká by mala byť definícia kvalitného kvetinárstva, v ktorom nájdete všetko čo v súvislosti s kvetmi potrebujete.

Aké kvety ponúka kvalitné kvetinárstvo?

Kvalitné kvetinárstvo má vždy v ponuke na výber z čerstvých kvetov rôznych druhov, farieb a tvarov. Každý zákazník má iné preferencie a páčia sa mu často krát rozličné kvetiny, preto by v dobrom kvetinárstve nemali chýbať najmä tie základe druhy kvetov, ako napríklad ruže, tulipány, gerbery, kaly, chryzantémy, ľalie a podľa sezóny i iné kvety ako napríklad narcisy, snežienky a iné. Samozrejme vždy je len plusom kvetinárstva pokiaľ svojim zákazníkom ponúka i iné netradičné druhy kvetov, ktoré upútajú pozornosť a môžu byť naozaj zaujímavým darčekom.

Dnes je možné kvety nie len pestovať v našich klimatických podmienkach, ale i niektoré druhy dovážať zo zahraničia. Vždy platí, že kvet je tým najlepším darčekom najmä pre dámy. Pokiaľ hľadáte vhodný dar pre ženu alebo len tak plánujete prekvapiť svoju polovičku, kvetom nikdy nič nepokazíte, ba naopak, dámy kvety zbožňujú a vašu pozornosť dozaista ocenia.

Aké kvety z kvetinárstva sa hodia na špeciálne príležitosti?

Každá príležitosť si vyžaduje špeciálne cítenie i v oblasti použitia kvetín či kvetinovej výzdoby. V dobrom kvetinárstve vám poradia aké kvety sa hodia na akú príležitosť a vhodne pomôžu i s kombináciou farieb či iných doplnkov. Jedným z najdôležitejších parametrov pri výbere kvetov je najmä ich farba, ktorá dokáže pôsobiť na city a spája sa s ňou rôzna symbolika či iné významy.

Napríklad taká biela farba je symbolom úcty, mieru či pokory, a tiež je vyjadrením akejsi jednoduchosti a čistej krásy. Červená farba je symbolom silných emócii, lásky, krásy či silného emočného puta. Žltá farba je farbou vyjadrujúcou šťastie, vitalitu, priateľstvo a symbolizuje nové lepšie začiatky. Oranžová farba predstavuje energiu, životný elán, ale i dôveru či nadšenie, spokojnosť a radosť. Modrá farba pôsobí niekedy chladne, inokedy ukľudňujúco, evokuje mier a pokoj. Ružová farba pôsobí veľmi jemne, vznešene a elegantne, taktiež milo a lákavo. Zelená farba predstavuje spojenie s prírodou a harmóniu, mier a dobrú vôľu. Fialová farba reprezentuje pôvab, dôstojnosť ale aj hrdosť či dokonca kráľovskú eleganciu.

Výber farby kvetín je preto dobré prekonzultovať s odborníkmi, ktorý rozumejú kvetinám a poznajú symboliku jednotlivých farieb. S výberom kvetín pre vaše potreby sa poraďte v dobrom kvetinárstve.

EVEN - kvety a umenie, kvetinárstvo v Skalici pod vedením Kataríny Lasicovej, vám ponúka široký výber z rôznych druhov kvetov podľa vašich predstáv. S výberom kvetov nás neváhajte kontaktovať.

Potočná 3 90901 Skalica
tel.: +421346602209

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888