Automatické zavlažovanie ako úspora vody, ale aj vášho času

Automatické zavlažovanie ako úspora vody, ale aj vášho času

Zavlažovanie má za úlohu dodať vašej záhrade či trávniku rovnomernú a žiadanú dávku vody. Základom je jeho správne naprogramovanie, teda zavlažovanie takým množstvom vody, ktoré je v aktuálnej situácii potrebné. Výhodou je, ak si obstaráte také automatické zavlažovanie, ktoré sa v prípade dažďa samo zastaví, čím nedochádza k zbytočnému plytvaniu vody, a teda aj vašich peňazí.

Prečo staviť na automatické zavlažovanie?

Dnes je štandardom udržiavaný trávnik a záhrada. Perfektným pomocníkom je zavlažovanie prostredníctvom podzemných rozvodov a zavlažovačov. Automatická závlaha sa teda v istých časových intervaloch vysunie z trávnika, spustí proces vodného kropenia a po jeho skončení sa vráti na pôvodne miesto – bez poškodenia či estetického alebo funkčného porušenia trávnika. Populárnym variantom na zavlažovanie sú aj prenosné postrekovače, obľúbené najmä pri väčších plochách (futbalové ihrisko a pod.). Pre úspešné zavlažovanie je potrebné vhodné rozmiestnenie zavlažovačov tak, aby pokryli celú žiadanú oblasť. Nemenej dôležité je určenie času pre zavlažovanie, ale najmä intenzita a pôsobenie zavlažovania. Uvedomte si, že trávnik, ktorý je celý deň vystavený priamemu slnečnému žiareniu, potrebuje viac vody ako trávnatá oblasť nachádzajúca sa väčšinou v tieni. Aj preto stavte na odborníkov na zavlažovanie, ktorí vám pomôžu so správnym rozdelením a rozmiestnením zavlažovacích systémov, ale aj s potrubiami, nastavením tlaku a prietoku pre čo najefektívnejšie zavlažovanie.

Automatické zavlažovanie a jeho výhody

Nezabúdajte, že zavlažovanie je flexibilné, teda je možné pripojiť ho na dažďový barel, domáci vodovod a i. Ak je správne nastavené, ušetrite na spotrebe vody. Načo sa trápiť s ručným polievaním, automatické zavlažovanie to zvládne za vás. Oveľa účinnejšie, s úsporou času, ale aj vody – a teda i peňazí. Zavlažovanie je veľmi praktické, keďže pri správnom nastavení budú trávnik či záhrada rovnomerne ovlažené. Je výhodné, že zavlažovanie je pomerne odolné voči krádežiam aj poškodeniu, keďže je starostlivo umiestnené pod zemou. V neposlednom rade zavlažovanie zvyšuje hodnotu pozemku, na ktorom je nainštalované. Obrovským pozitívom je, že váš trávnik i záhrada budú mať dostatok vody aj vtedy, keď budete odcestovaní. Nemusíte sa obávať vyschnutej trávy či úrody. Automatické zavlažovanie funguje i keď sa nenachádzate doma.

Ak hľadáte účinné zavlažovacie systémy a ich komponenty, v ED AQUA ste na správnom mieste. Ponúkame vyše tisíc kvalitných zavlažovacích produktov, vhodných do záhrad, sadov aj na poľnohospodárske zavlažovanie.


Kráľovská 829 /4 92701 Šaľa
tel.: +421908732822

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888