Aké pergoly mate v súčasnosti na výber?

Aké pergoly mate v súčasnosti na výber?

Pergoly tvoria v súčasnosti dôležitú súčasť asi každej záhrady. Pre ich čoraz stúpajúcu popularitu sú dnes na trhu dostupné rôzne druhy pergol. To znamená, že si každý príde na svoje. Či už chcete hliníkové, drevené, moderné alebo skôr starodávne – na trhu určite nájdete to, čo potrebujete. Ak plánujete kúpu pergoly, mali by ste zvážiť niekoľko dôležitých kritérií. Podľa čoho teda vybrať tú správnu pergolu pre vás?

Pergoly a ich druhy

Pergoly sú všeobecne veľmi obľúbenou súčasťou každej záhrady. Ide o príjemné miesto s posedením v príjemnom chládku pod strechou, ktorá vytvára v záhrade oázu pokoja a oddychu. Jednou z možností sú drevené pergoly. Pergoly postavené z dreva dodávajú záhrade príjemný a prírodný vzhľad. Keďže drevo je prírodný materiál, na ktorý vplýva dážď, slnko či škodcovia, je potrebné sa o neho náležite starať aby sa predĺžila jeho životnosť a tým životnosť samotnej pergoly. Drevené pergoly je nutné ošetriť najprv impregnačným náterom, ktorý ich ochráni pred hmyzom a škodcami. Nasleduje aplikácia lazúry, ktorá pergoly z dreva chráni pred slnečným žiarením. Takéto pergoly je ideálne skontrolovať aspoň dvakrát do roka a v prípade poškodenia je nutné ich opätovne ošetriť.

Dnes sú veľmi obľúbené i hliníkové pergoly. Tento druh pergol vyniká najmä štýlovým prevedením, ktoré je nenáročné na údržbu. Hliníkové pergoly sú taktiež odolné a cenovo veľmi atraktívne. Čoraz viac domácností si vyberá práve pergoly z hliníka. Okrem iných výhod poskytujú tieto pergoly aj úsporu priestoru, pevnosť a väčšie možnosti farebného prevedenia. Taktiež disponujú oveľa väčšou variabilitou stvárnenia. Oproti dreveným pergolám sú lacnejšie, menej masívne a vyžadujú oveľa menej starostlivosti.


Pergoly podľa štýlu a prevedenia

Či už chcete mať modernú, nadčasovú záhradu, alebo chcete, aby bola vaša záhrada tradičnou oázou pokoja – na trhu určite nájdete to, čo potrebujete. Pergoly z hliníka sú ideálne pre rôzne farebné či dizajnové variácie.

Z hľadiska prevedenia dnes zakúpite rôzne druhy pergol, takže si každý príde na svoje. Dostupné sú klasické drevené pergoly, hliníkové pergoly, rolovacie či posuvné pergoly, pergoly s tienením či sklom. Veľmi závisí od orientácie pergoly a tiež veľkosti, v akej chcete vašu pergolu mať. Ak máte záujem o kvalitné pergoly rôznych druhov, neváhajte sa obrátiť na SEDUM, s.r.o.. Radi pre vás zrealizujeme nie len pergoly, ale tiež záhradné jazierka a iné úpravy tak, aby bola vaša záhrada jedinečnou súčasťou vašej domácnosti. Navštívte náš web alebo nás kontaktujte ešte dnes.


Ulica Imre Madácha 2028 /2 92901 Dunajská Streda
tel.: +421918089289

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888