V akých prípadoch sa odporúča psychologické vyšetrenie?

V akých prípadoch sa odporúča psychologické vyšetrenie?

Článok v skratke:

Psychologické vyšetrenie, psychoterapia a vydávanie potvrdení pod jednou strechou.

Sme jediné komplexné psychologické centrum v Bratislave.

Všetky služby vykonávame maximálne odborne, diskrétne a na mieru každému klientovi.

Psychologické vyšetrenie sa využíva v klinickom aj odbornom kontexte a jeho cieľom je pochopiť individuálne vlastnosti a správanie sa vyšetrovanej osoby. Psychologické vyšetrenie môže zahŕňať rôzne diagnostické metódy, ktoré umožňujú analýzu faktorov ovplyvňujúcich duševné fungovanie jednotlivca. Výsledky vyšetrenia možno použiť na diagnostiku alebo plánovanie terapie zvanej psychoterapia. Kedy sa je potrebné absolvovať psychologické vyšetrenie?

Kedy sa oplatí absolvovať psychologické vyšetrenie?

Psychologické vyšetrenie sa odporúča osobám vykonávajúcim profesie so zvýšenou mierou rizika alebo spôsobujúce osobitnú psychickú záťaž. Patria sem profesie ako pracovníci vo výškach, profesionálni vodiči, inštruktori autoškoly, vodiči električiek, operátori špecializovanej stavebnej techniky. 

V takýchto situáciách je psychologické vyšetrenie zamerané na posúdenie schopnosti pracovať v konkrétnych podmienkach a pod vplyvom konkrétnej psychickej záťaže. Výsledky testov umožňujú odhaliť možné problémy, ktoré môžu mať negatívny vplyv na efektivitu a bezpečnosť profesionálnej práce.

Ako vyzerajú psychologické testy?

Psychologické vyšetrenie trvá spravidla 2 až 3 hodiny. Vykonávajú ho skúsení psychológovia s potrebnými oprávneniami na vykonávanie psychotechnických vyšetrení. 

Proces diagnostiky začína rozhovorom s vyšetrovaným subjektom. Psychológ zbiera informácie o duševnom fungovaní vyšetrovaného. Potom sa na základe výsledkov rozhovoru sa vyberú špeciálne testy na posúdenie intelektuálnych schopností, koncentrácie, osobnosti, vnímavosti a rýchlosti rozhodovania. Po ukončení diagnostického procesu psychológ zozbierané výsledky analyzuje a sformuluje diagnózu, ktorá môže slúžiť ako základ pre ďalšiu liečbu, terapiu alebo odbornú podporu subjektu. V prípade, že hľadáte odborníkov, ktorí sa špecializujú na psychologickú diagnostiku a poradenstvo, v ProPsych s.r.o. ste na správnom mieste. Sme psychologické centrum v Bratislave so zameraním na klinickú psychológiu, dopravnú psychológiu a psychoterapiu. Okrem psychologického vyšetrenia a psychoterapie pre vás zrealizujeme psychotesty do zamestnania, psychotesty na zbrojný preukaz alebo psychotesty pre vodičov. Kontaktujte nás ešte dnes.

Prečítajte si tiež:

Košická 52 82108 Bratislava II
tel.: +421903233319

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888