Minerálky musíte obmieňať. Jednostranný príjem minerálov vám môže uškodiť

Minerálky musíte obmieňať. Jednostranný príjem minerálov vám môže uškodiť

V súčasnosti bývajú minerálky alebo pramenitá minerálna voda tým najčastejším zdrojom pitného režimu ľudí. Pre organizmus sú šetrnejšie, telo ich dokáže najlepšie spracovať a navyše tak vďaka nim neprijímate zbytočne veľa cukrov ako v prípade ostatných limonád. Pri ich konzumácii sa musíte držať určitých pravidiel, aby vám v konečnom dôsledku neuškodili.

Bublinky môžu škodiť citlivému žalúdku

Minerálka väčšinou obsahuje bublinky, ktoré sa vytvárajú prirodzeným spôsobom. To znamená, že nie sú dodatočne okysličované ako trebárs sladké limonády. Tie však nemusia prospievať ľuďom s tráviacimi ťažkosťami. Škodia napríklad pacientom s citlivým žlčníkom. Vtedy uprednostnite pramenitú minerálnu vodu, ktorá nemá bublinky. Získate potrebné výživné látky a nebude vám dráždiť trávenie.

Prečítajte si etiketu minerálky so všetkými upozorneniami

Pri pravidelnom pití určitej pramenitej minerálnej vody sledujte, čo všetko obsahuje. Môže sa totiž stať, že niektorý konkrétny typ minerálky nie je vhodný pre ľudí s určitými zdravotnými problémami. Pri niektorej chorobe môže škodiť zvýšený príjem určitých minerálov, často je to napríklad pri ťažkostiach s obličkami. Preto si najskôr prečítajte etiketu a až potom si vyberte z čoho sa skladá pitný režim.

Jednostranné prijímanie minerálov

Dávajte si pozor aj na dlhodobé jednostranné prijímanie minerálov. Aj tie môžu negatívne ovplyvniť činnosť organizmu. Z toho dôvodu je lepšie, ak striedate viacero druhov minerálok. Pokryjete si tak širšie spektrum výživných látok a nebudú vám hroziť napríklad problémy s kosťami, do ktorých sa niektoré minerály ukladajú, ak ich máte v tele vo vyššom počte.

Vyberte si minerálku na mieru podľa vášho problému

Tak ako sa niektorí pacienti mali vyhýbať určitým pramenitým minerálnym vodám, rovnako môžete pár z nich využívať na váš konkrétny problém. Medzi minerálkami často nájdete také, ktoré vám doplnia chýbajúci vápnik či magnézium alebo podporia vaše trávenie.

Vhodné sú aj pre deti

Základom pitného režimu detí by mali byť voda, ovocné šťavy a pre ne určené čaje. Niekedy im môžete pridať aj minerálku, ale opäť čítajte odporučenie. Pri niektorých z nich platí pravidlo, že ich môžu konzumovať len deti od určitého veku.

Projekt Línia zdravia má svoju centrálu v Michalovciach. Tam sme sa začali venovať zdravému životnému štýlu a jeho vplyvu na náš zdravotný stav. Keďže je pitný režim veľmi dôležitý, snažíme sa priniesť vám aj niekoľko alternatív, ktoré vám uľahčia takéto stravovanie. Stopercentne šetrne spracované ovocie alebo zelenina si uchovajú viac vitamínov a to vám v konečnom dôsledku pomôže aj pri budovaní silnejšej imunity. V prípade ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať.

Jána A. Komenského 24 07101 Michalovce
tel.: +421905318604

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888