Nie všetky ovocné šťavy sú kvalitné. Všímajte si spôsob ich výroby

Nie všetky ovocné šťavy sú kvalitné. Všímajte si spôsob ich výroby

Trend zdravého životného štýlu sa zameriava aj na pravidelný príjem čerstvých plodov. Ovocné šťavy, rovnako ako aj zeleninové, vám však nemusia vždy priniesť úžitok pre organizmus. Veľmi dôležité je čítať nielen ich zloženie, ale taktiež spôsob výroby. Len ak sú stopercentne šetrne pasterizované, dokážu sa v nich uchovať potrebné výživné látky, ktoré prospievajú aj vášmu telu.

Jednoduché pokrytie dennej dávky vitamínov

Podľa odborníkov by sme mali denne zjesť päť porcií ovocia alebo zeleniny. Najjednoduchší spôsob ako to dosiahnuť, je zaobstarať si kvalitnú ovocnú šťavu, ktorá vám pokryje potrebnú dávku. Ušetrí vám to starosti s čistením plodov alebo prípravou šalátov a nemusíte tiež počítať množstvo, ktoré skonzumujete. Jednoducho sa napijete v rámci pitného režimu alebo si ich dáte na desiatu či olovrant.

BIO kvalita ovocných štiav môže byť zavádzajúca

Veľa spotrebiteľov sa pri výbere zdravých produktov riadi tým, či sú spracované z BIO surovín. To však nie je ten najdôležitejší parameter. Darmo máte totiž kvalitne pestované plody, keď sa následne nevhodne spracujú. Napríklad pri ovocných šťavách je dôležité sledovať, akým štýlom boli pasterizované. Keď to urobili nevhodným spôsobom, tak sa pri tom zabije veľká časť minerálov a vitamínov.

Stopercentne šetrne pasterizované ovocné šťavy ponúkajú potrebnú kvalitu

Aby sa niektoré potraviny nekazili, musíte ich pasterizovať. To znamená, že ich tepelne sterilizujete pri vysokej teplote a tým ničíte baktérie. Pri ovocných šťavách sa však musí dbať na to, aby boli stopercentne šetrne pasterizované. Mali by sa teda ohrievať postupne a pri miernejších teplotách. Po celý čas sa dbá na zachovanie výživných látok.

Môžete ich zriediť vodou

Pre niekoho sú ovocné šťavy chuťovo veľmi výrazné. Preto vyskúšajte jednoduchý trik. Zmiešajte ich s vodou alebo minerálkou a použite ich len na dochutenie ako sirup. Neprídete o žiadne vitamíny a bude to pre vás príjemné osvieženie.

Nenahrádzajte nimi celý pitný režim

Ovocné šťavy obsahujú prírodné cukry. Vďaka tomu sú výbornou alternatívou nápojov. Vzdajte sa sladkých limonád a nahraďte ich takýmito výživnejšími možnosťami. Nemôžete nimi však úplne vyplniť celý pitný režim. Oproti vode sú totiž kalorickejšie a takto by ste mohli časom mať problém s nadmernými dávkami niektorých minerálov.

Projekt Línia zdravia spustili v Michaloviach. Snažíme sa pomôcť ľuďom, aby dodržiavanie zdravého životného štýlu nebolo pre nich problémom. Vďaka nám získate ovocné šťavy, ktoré pokryjú odporučenú dennú dávku vitamínov a minerálov. V regióne umiestňujeme samoobslužné automaty, prostredníctvom ktorých si kedykoľvek nakúpite naše produkty. Ak máte otázky týkajúce sa nášho projektu, neváhajte nás s nimi čo najskôr kontaktovať.

Jána A. Komenského 24 07101 Michalovce
tel.: +421905318604

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888