Viete, čo všetko zahŕňa implantológia?

Viete, čo všetko zahŕňa implantológia?


Implantológia je pomerne nový chirurgický odbor, ktorý sa špecializuje na fixné náhrady chýbajúceho zuba či viacerých zubov, teda implantáty. Trápia vás problémy so zubom či viacerými zubami, váš zubár vám odporúča implantát a vy neviete čo s tým? Viete, čo všetko dokážu vyriešiť na implantológií? Prečítajte si nasledujúce riadky a zistite všetko, čo potrebujete vedieť.

Aké typy dentálnych implantátov zahŕňa implantológia?

Tam, kde estetická stomatológia nestačí, nastupuje implantológia. Implantológia sa zaoberá zavádzaním implantátov do čeľuste namiesto chýbajúceho zuba či zubov. Dá sa povedať, že implantológia takýmto spôsobom nahrádza chýbajúci zubný koreň. Implantát je v podstate titánová skrutka, ktorá je operačne zavedená do kosti čeľuste na požadované miesto. Kosť následne po dobu hojenia, ktorá je od 3 do 6 mesiacov, obrastá implantát a čiastočne vrastie do štruktúry implantátu. Na túto skrutku je nasadená zubná korunka, mostík či protéza.

V implantológií sa rozlišujú dva typy implantátov - endostálne a subperiostálne. Endostálne implantáty sú najčastejšou voľbou v implantológií. Jedná sa o implantáty chirurgicky zavádzané do čeľustnej kosti, ktoré zahŕňajú skrutky, ostrie alebo valce. Sú vhodnou alternatívou pre pacientov, ktorí potrebujú mostík či odnímateľnú zubnú náhradu, pretože sú prirodzenejšie a stabilnejšie.

Druhou možnosťou v implantológií sú subperiostálne implantáty, ktoré sú umiestňované na hornú stranu čeľuste, pričom do ďasna vstupuje časť kovu, ktorý drží protézu na mieste. Takéto riešenie implantológie využívajú pacienti, ktorí z nejakého dôvodu nemôžu nosiť bežnú zubnú protézu prípadne majú minimálnu výšku kosti.

Ste vhodným kandidátom pre dentálnu implantológiu?

Implantológia je skvelou a efektívnou voľbou pre pacientov, ktorí prišli o zub alebo viaceré zuby kvôli paradentóze, zraneniu či iným problémom. Výhodou implantológie je napriek vyššej cene pevnosť a elastickosť implantátov a ich dlhá životnosť. Vďaka implantológií môžu pacienti opäť piť a jesť všetko bez obáv, čo výrazne zlepší kvalitu ich života.

Aby ste boli vhodným kandidátom pre implantológiu, je potrebné, aby ste mali vyhovujúci zdravotný stav vašej ústnej dutiny i všeobecne. Ďalším predpokladom, aby ste boli správnym kandidátom pre dentálnu implantológiu je vhodnosť kosti vašej čeľusti, ktorá podporí váš nový zubný implantát. S týmto úzko súvisí zdravé tkanivo ďasien bez paradentózy.

Zubná ambulancia STONEK v Košiciach vám ponúka profesionálne služby implantológie. Náš tím tvoria skúsení odborníci, ktorí vám pomôžu v prípade akýchkoľvek problémov so zubami. Okrem implantológie a stomatológie sa venujeme i zubnej protetike, ponúkame ošetrenie detí a taktiež poskytujeme dentálnu hygienu. Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať.

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888