Kyselina hyalurónová – sú kozmetické prípravky rovnako účinné ako estetický zákrok?

Kyselina hyalurónová – sú kozmetické prípravky rovnako účinné ako estetický zákrok?


Pri zastavení tvorby vrások je kyselina hyalurónová jedným z prvých riešení. Podporuje regeneráciu pokožky a poskytuje jej hĺbkovú hydratáciu. Dobre na seba viaže vodu, vďaka čomu je pleť pevnejšia, má zdravší vzhľad a eliminuje na nej známky starnutia. Aplikuje sa počas kozmetických procedúr, ale v obchodoch už dostanete aj prípravky s jej súčasťou.

Prirodzená produkcia vekom klesá

Telo si dokáže kyselinu hyalurónovú produkovať aj samo. Vekom sa však táto funkcia oslabuje a to prispieva k rýchlejším prejavom známok starnutia. Na tvári sa objavia prvé vrásky, koža stráca elasticitu a nepôsobí sviežo. Taktiež sa to odrazí na zhoršenej funkcii kĺbov. Z toho dôvodu začali ľudia hľadať náhradné zdroje, ktoré by doplnili jej zastúpenie v organizme. Kyselinu hyalurónovú vám aplikujú v klinike krásy a v kozmetickom salóne, ktoré prešli potrebným školením alebo môžete užívať doplnky výživy.

Spevňuje a hydratuje

Hlavným pozitívom kyseliny hyalurónovej je spevňovanie kĺbov, svalov a pokožky. Pleť je vďaka nej dostatočne hydratovaná, preto pôsobí sviežejšie. Po jej aplikácii, ale aj užívaní sa vám zredukujú jemné vrásky a spomalíte ich tvorbu. Pomáha predchádzať zmene pigmentácie. Regeneruje kožné bunky, vďaka čomu pôsobia mladšie. Kyselina hyalurónová navyše zlepšuje obranyschopnosť pokožky. Chráni ju tak pred znečisteným ovzduším.

Kyselina hyalurónová sa využíva aj na korekcie

Kúry s kyselinou hyalurónovou patria medzi obľúbené terapie v kozmetických salónoch. Väčšinou sa aplikuje pomocou jemných nebolestivých vpichov. Vďaka nej sa regeneruje pleť, ale zároveň sa využíva aj pri korekciách. Zväčšíte ňou pery, korigujete bradu a kontúry tváre. Dáva sa aj priamo do vrások, ktoré vyhladí a koža je na tomto mieste pevnejšia. Pre telo je šetrnejšia ako botox. Tieto kúry sa odporúčajú až od 18 rokov a nemali by ich absolvovať tehotné ženy.

Kozmetiku s kyselinou hyalurónovou musíte používať dlhodobo

Časom sa kyselina hyalurónová usídlila aj v kozmetických produktoch. Účinné môžu byť aj tieto prípravky, ale musíte sa držať dvoch hlavných zásad. Sledujte presné zloženie, aby sa tam nenachádzali iba stopové prvky tejto zložky. Takúto kozmetiku musíte používať dlhodobo a pravidelne. V konečnom dôsledku teda získate rýchlejší výsledok absolvovaním kúry v kozmetickom salóne.

OZ Educated & Happy sa zaoberá rekvalifikačnými kurzami v oblasti kozmetických služieb. Veľký dôraz kladieme na praktickú výučbu, aby ste školenie ukončili s dostatkom praktických vedomostí. Naučíme vás viac o práci kozmetičky, vizážistky, pedikérky, ale aj kúrach s kyselinou hyalurónovou. O termínoch kurzov a bližších informáciách sa môžete informovať telefonicky alebo mailom.

Hornozoborská 1632 /77 94901 Nitra
tel.: +421905403854

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888