Joga – ako začať cvičiť?

Joga – ako začať cvičiť?


Ste začiatočník a neviete, ako začať s cvičením, pretože joga je pre vás španielska dedina? Chceli by ste toto cvičenie ovládať, ale nepoznáte žiadne tipy a triky? Dobrou správou je, že začať s jogou nie je vôbec ťažké! Základom je pripraviť si vhodné doplnky na jogu, pustiť si videonávod alebo použiť knihy o joge pre začiatočníkov o základných pozíciách. Joga doma môže byť úplne bezpečná, pokiaľ začnete so základnými ásanami, ktoré si nevyžadujú veľa kondície. Prečítajte si zopár rád, ako začať s týmto cvičením.

Joga a jej niekoľko jednoduchých krokov na začiatok

Ak je pre vás joga veľkou neznámou a ste začiatočník, ponúkame vám niekoľko užitočných rád, aby štart tohto cvičenia prebehol úspešne. Na začiatok si nájdite správne miesto na cvičenie, a to také, kde sa budete môcť upokojiť a vykonávať plnohodnotné pohyby. Oblečte si pohodlné cvičebné oblečenie. Dôležité je, aby vás neobmedzovalo v pohybe. Najlepšou voľbu sú legíny alebo šortky a tričko voľného strihu.

Ak ste takto pripravení, začnite so správnym zahriatím tela. Môžete to urobiť pomocou sekvencie „Pozdrav slnku“. Po zahriatí môžete začať so základnými ásanami. Dbajte na to, aby polohy neboli bolestivé alebo nemožné v úrovni vašej kondície. Napríklad pozícia psa s hlavou nadol, poloha hore, pozícia mačky alebo pozícia ťavy. Pri cvičení nezabúdajte na dýchanie.

Výber podložky na jogu

Podložka na jogu by mala byť bezpečná a mala by umožňovať robiť pózu pohodlne. Pri výbere tej správnej by ste sa mali riadiť nasledujúcimi parametrami. Prvým je hrúbka. Podložka s väčšou hrúbkou je vhodná nielen na cvičenie jogy, ale aj na kondičné a silové cvičenia, pretože dokonale absorbuje telo a kĺby. Druhým parametrom je materiál karimatky. Pri výbere treba dbať na protišmykové vlastnosti, odolnosť a spôsob čistenia. Ďalším aspektom pri výbere karimatky je jej dĺžka. Tá by mala byť prispôsobená výške, a to tak, aby podložka pri každej polohe úplne zakrývala telo a joga mohla byť plnohodnotne precvičovaná.

Mnohí si myslia, že hmotnosť podložky na cvičenie je zanedbateľným aspektom, opak je však pravdou a hmotnosť netreba podceňovať. Preprava ťažkej karimatky môže spôsobiť nemalé problémy, preto ak si ju chcete zobrať so sebou na pláž, do parku alebo do posilňovne, mali by sme zvážiť kúpu ľahkej karimatky. Cena je posledným kritériom pri výbere podložky. Ak ste začiatočníci, ktorí nevedia či je cvičenie jogy dobrý nápad, mali by ste zvážiť kúpu lacnejšej podložky. Ak však viete, že joga je to pravé orechové, nebojte sa kúpiť si drahú podložku. Pamätajte, že cena sa premieta do kvality.

Budete vďaka joge štíhlejší?

Túto otázku si kladú mnohí. Pravdou je, že cvičenie jogy neprispieva k redukcii hmotnosti. Samotným cvičením dosiahnete natiahnutie tela, spevnenie a vyformovanie postavy. Hmotnosť vám však vykonávaním samotnej jogy neklesne. Iba kombinácia jogy so správnou výživou či redukčnou diétou umožní zhodiť prebytočné kilogramy.

Ak zvažujete, že začnete cvičiť jogu alebo ste jej dlhoročný nadšenec, v našom e-shope nájdete všetko, čo k cvičeniu potrebujete. Spoločnosť Joga Ajurveda sa zameriava na zdravie, harmóniu a krásu. Nahliadnite do nášho e-shopu alebo nás kontaktujte. Zodpovieme vám všetky potrebné otázky.

Diaľničná 19 94901 Nitra
tel.: +421905932219

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888