Prečo je zdravotnícka obuv tou najlepšou obuvou aj pre vás?

Prečo je zdravotnícka obuv tou najlepšou obuvou aj pre vás?

Zdravotnícka obuv alebo inak nazývaná aj ortopedická obuv slúži nie len ako zdravotná pomôcka, ale aj ako obuv na bežné nosenie. Práve nosenie zdravotníckej obuvi je zdraviu prospešné. Kvalitná zdravotnícka obuv je navrhnutá tak, aby spoľahlivo poskytovala oporu pohybovému aparátu a zároveň odľahčovala chodidlá pri chôdzi alebo ich formovala do správnej polohy. Zdravotnícka obuv prináša úľavu od bolesti chodidlám, členkom a chrbtici.

Zdravotnícka obuv, ktorá by vo vašej poličke s obuvou mala dominovať

To, že zdravotnícka obuv je všeobecne odporúčaná chirurgmi a ortopédmi snáď ani netreba vysvetľovať. Dôvodov je pritom, hneď niekoľko. Práve zdravotnícka obuv je navrhnutá tak, aby pri chôdzi adekvátne podporovala pohybový aparát. Mnohí pri chôdzi či státí ukladajú chodidlo na zem nesprávne. Nesprávne položenie nôh je typické najmä pre ľudí s plochými nohami. Avšak, čoraz častejšie je pozorované aj u ľudí, ktorí ploché nohy nemajú. Je to spôsobené najmä používaním nekvalitnej a nesprávne obuvi, ktorá nemá vyvýšenie pre klenbu a nohu nedrží správne.

Kvalitná zdravotnícka obuv by mala byť navrhnutá a vyvinutá v spolupráci s chirurgmi a ortopédmi. Len tí dokážu navrhnúť dizajn a rozloženie dôležitých bodov po celej ploche zdravotníckej obuvi. Bohužiaľ, aj dne sa na trhu nachádza obuv, ktorá sa za zdravotnícku len vydáva. Jej nákupu sa rozhodne vyvarujte. Spôsobiť by vám mohla mnohé zdravotné ťažkosti alebo bolesť nôh, kĺbov či chrbtice. Napríklad nesprávne umiestnenie vyvýšenia klenby môže spôsobovať bolesť pohybového aparátu a vaše zdravotné problémy len zhorší. Preto nakupujte výhradne len kvalitnú a certifikovanú zdravotnícku obuv od overených výrobcov.

Prečo uprednostniť zdravotnícku obuv pred konvenčnou obuvou?

Takzvaná konvenčná obuv má hneď niekoľko nevhodných parametrov, spôsobených napríklad preferenciou dizajnu pred kvalitou a dopadom na zdravie. Ide napríklad o zvýšený podpätok, zúženie špičky či malé miesto na prsty alebo príliš tvrdú podrážku či naopak veľmi tenkú podrážku.

Práve tieto prvky sú príznačné takmer pre všetky modely topánok, ktoré ponúkajú konvenční predajcovia. Nie len pri vychádzkovej obuvi, ale aj pri športovej, formálnej či neformálnej obuvi. Myslite na svoje zdravie ešte dnes. Práve zdravotnícka obuv vám pomôže udržať váš pohybový aparát v dobrej kondícii a predchádzať komplikáciám do budúcnosti.

GRUBIN SK s.r.o. - zdravotná obuv – to je obuv najvyššej kvality. Obuv "GRUBIN" bola vyvinutá v spolupráci s ortopedickými chirurgmi, ponúka komfort, kvalitu, bezpečnosť a nápaditý dizajn so širokou škálou farieb a vysoko kvalitných materiálov. Obuv pre dámy, pánov a deti. Neváhajte nás kontaktovať.

Lazovná 1487 /56 97401 Banská Bystrica
tel.: +421907487487

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888