Aký význam majú bylinkové vankúše pre vaše zdravie

Aký význam majú bylinkové vankúše pre vaše zdravie

Bylinkové vankúše sú skvelým doplnkom pre zdravie i domácnosť. Okrem krásneho dizajnu, ktorý dokonale dotvorí domácu atmosféru má i príjemná vôňa bylinkových vankúšov blahodarné účinky na rôzne zdravotné problémy. Zistite, aké benefity vám bylinkové vankúše môžu priniesť.

Druhy a účinky bylinkových vankúšov

Bylinkové vankúše v sebe obsahujú špeciálnu zmes vaty a byliniek. V bylinkových vankúšoch sa môže nachádzať jeden i viac druhov liečivých bylín. Každá bylinka má iný účinok, preto vždy vyberajte bylinkové vankúše podľa toho, na čo ich potrebujete.

Najčastejšie sú bylinkové vankúše plnené levanduľou. Levanduľový bylinkový vankúš priaznivo pôsobí celkové upokojenie organizmu. Keďže levanduľa celkovo upokojuje organizmus, bylinkové vankúše ňou plnené vám pomôžu upokojiť sa a ľahšie zaspať. Pri napätí či zvýšenej nervozite je vhodné využiť chmeľový bylinný vankúš s mätou. Okrem upokojenia ním dosiahnete zníženie podráždenosti a psychickú pohodu.

Existujú i špeciálne bylinkové vankúše na dobrú noc so zmesou bylín, ktorá vám pomôže nie len pokojne zaspať, ale mať i plnohodnotný a pokojný spánok. Ak vás trápi chrápanie, vyskúšajte bylinkový vankúš proti chrápaniu, ktorý obsahuje správny pomer špeciálnych bylín tak, aby počas spánku uvoľňovali dýchacie cesty zabránili tak chrápaniu. Bylinkové vankúše vám okrem pokojného spánku môžu ponúknuť aj afrodiziakálne účinky, na upokojenie či pri bolestiach hlavy. Existujú taktiež špaldové či pohánkové vankúše, ktoré výborne akumulujú teplo a pomáhajú napríklad pri bolestiach krčnej chrbtice či únave kĺbov.

Bylinkové vankúše ako dekorácia či darček

Bylinkové vankúše dnes nájdete naozaj v rôznych dizajnových prevedeniach a v rôznych motívoch. Môžu byť preto skvelým doplnkom nie len spálne, ale taktiež obývačky či pracovne. Nádherne prevoňajú interiér a zútulnia každý domov. Bylinkové vankúše môžete darovať ako darček vašim blízkym či rodine, spolu s bylinkovými dekoráciami vo forme vrecúšok.

Bylinkové vankúše sú vhodné aj do detskej izby. Detské bylinkové vankúše nájdete taktiež vo forme rôznych zvieratiek, čo rozhodne poteší každú ratolesť. Takýto bylinkový vankúš tak nahrádza plyšovú hračku. Deti ho môžu využiť aj pri hre aj pri zaspávaní.

Na našom eshope Violet Green nájdete krásne a kvalitné bylinkové vankúše pre každého. Okrem toho vám ponúkame všetko pre brušné tance, meditáciu a jógu a taktiež pre domácnosť v štýle feng shui. Neváhajte a prezrite si náš sortiment, novinky alebo nás kontaktujte v prípade akýchkoľvek otázok.


Horská 9 83152 Bratislava III
tel.: +421948771234

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888