Elektrosmog má škodlivý dopad na naše zdravie. Dá sa pred ním uniknúť?

Elektrosmog má škodlivý dopad na naše zdravie. Dá sa pred ním uniknúť?

Wifi, smartfón, počítač, chladnička či osvetlenie nám výrazne uľahčujú život. Druhou stranou mince je však elektrosmog, ktorý so sebou nesú všetky tieto spotrebiče. Elektrosmog vnímajú najmä citlivejší ľudia, dopad má však na nás všetkých. Elektrosmog ovplyvňuje spánok, biorytmus, hladinu hormónov i celkovú imunitu. Čo ešte všetko elektrosmog ovplyvňuje a dá sa vôbec pred ním ujsť?

Vznik elektrosmogu

Elektrosmog vzniká pri výrobe, prenose a spotrebe elektrickej energie. Elektrosmog je umelý, pretože ho vyžarujú zariadenia vyrobené človekom. Je všade okolo nás, v domácnostiach, na pracoviskách aj v exteriéri. Vo vonkajšom prostredí sú zdrojom napríklad elektronické rozvody, vedenie vysokého napätia, železničná či električková trať. Výrobcom elektrosmogu v interiéri sú mobilné telefóny, počítače, wifi, televízory, mikrovlnky, indukčný sporák, babyfóny, DVD prehrávače a ďalšie výdobytky technológie.

Senzibilita na elektrosmog

Ľudia a ostatné živé organizmy na Zemi, si zvykli na život v statickom jednosmernom poli. V týchto podmienkach sa vyvíjali milióny rokov. Striedavé polia však vytvárame umelo len posledných 200 rokov. Naše organizmy tak môžu reagovať omnoho citlivejšie. Elektrosmog môže spôsobovať dlhodobú únavu, nervozitu, depresie, bolesti hlavy a očí, hučanie v ušiach, poruchami spánku, zvýšením stresových hormónov, zníženú koncentráciu, zhoršenie pamäte, zmenami srdcovej frekvencie a oslabenie imunitného systému.

Následky elektrosmogu na ľudský organizmus

Dlhodobé pôsobenie elektrosmogu môže viesť k neurologickým, metabolickým a genetickým zmenám v ľudskom organizme. Elektrosmog zvyšuje riziko výskytu alzheimera, leukémie, neplodnosti, u detí riziko hyperaktivity a poruchy správania. Väčšiemu nebezpečenstvu z pôsobenia elektrosmogu sú vystavené deti, tehotné ženy, ľudia so zdravotnými ťažkosťami a starší ľudia. Elektrosmog a jeho dopad na zdravie je centrom pozornosti viacerých štúdií. Výrobcami neplatení odborníci zatiaľ však prichádzajú len s čiastkovými štúdiami.

Únik pred elektrosmogom

V dnešnom svete pred elektrosmogom ťažko uniknúť. Dá sa však obmedziť, napríklad vypnutím wifi počas noci, prípadne spotrebičov, ktoré nepotrebujú byť stále zapnuté. V niektorých krajinách sa v nových stavbách zavádza dvojité elektrické obvody, z ktorého sa jeden počas noci vypína. Ďalšou možnosťou je prístroj Somavedic, ktorý eliminuje vplyvy elektrosmogu. Funguje na princípe zohľadňovania vlastností minerálov a pôsobením konkrétnych vibrácií minerálov na ľudský organizmus. Ponúka viaceré modely zamerané na konkrétne oblasti, viac nájdete na eshope. Pozitívny dopad a účinky Somavedicu na zdravie, sa prejavia na vašom organizme už po pár dňoch.

Somavedic pomáha vytvoriť harmonické prostredie. Vznikol na základe 15-ročných skúsenosti z oblasti ajurvédskej a čínskej alternatívnej medicíny a liečiteľstva, a tiež vedeckých poznatkoch z oblasti frekvenčnej terapie. Cieľom Somavedic bolo vytvoriť funkčné a dostupné zariadenie, ktoré bude mať pozitívne zdravotné účinky, čím by pomáhalo ľuďom zbaviť sa zdravotných problémov.


Dechtice 146 91953 Dechtice
tel.: +421903425148

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888