Ako zabezpečiť účinné zníženie hmotnosti zdravou formou?

Ako zabezpečiť účinné zníženie hmotnosti zdravou formou?

Zníženie hmotnosti býva často problémom, ktorý trápi množstvo mužov aj žien v každom veku. Existuje množstvo zaručených receptov, cvikov či diét na efektívne zníženie hmotnosti, ktoré sú však často sprevádzané neželaným jojo efektom a celkovým zaťažovaním organizmu, ktoré nemusí byť práve zdraviu prospešné. Ako na zníženie hmotnosti bez nežiaducich účinkov? To sa dozviete v nasledovných riadkoch.

Zníženie hmotnosti pohybom a stravou

V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že zníženie hmotnosti úzko súvisí s metabolizmom a nastavením každého jedinca individuálne. Preto na znižovanie hmotnosti pomáha každému niečo iné. Čo však narobí viac škody ako úžitku sú drastické diéty, nevyvážené stravovanie a hladovanie. Pri takýchto formách znižovania hmotnosti sa síce dostaví požadovaný účinok, no iba na krátku dobu. Nasleduje jojo efekt a v horšom prípade nasledujú aj rôzne tráviace problémy.

Znižovanie hmotnosti je bohužiaľ beh na dlhú trať. Aby ste zabezpečili, že zníženie hmotnosti bude dlhodobé a bez jojo efektu, je potrebné sa zamerať predovšetkým na stravu. Počítanie kalórií – príjmu aj výdaju je pritom jeden z najefektívnejších spôsobov, ako dosiahnuť zníženie hmotnosti. V tomto prípade je okrem úpravy stravy nutné zaradiť aj pravidelný pohyb. To však nemusí znamenať konkrétny šport či posilňovanie. Často vám postačí bazálny pohyb, akým je chôdza. Na podporu zníženia hmotnosti sú na trhu rôzne bylinkové čaje a kopec iných doplnkov. Ktoré však naozaj pomôžu?

Výživové doplnky na zníženie hmotnosti

V súčasnosti existuje na trhu kopec výživových doplnkov či tabletiek, ktoré garantujú zníženie hmotnosti bez nutnosti pohybu či zmeny stravovacích návykov. Treba si však uvedomiť, že základom pre zníženie hmotnosti je práve strava a pohyb, bez ktorých nie je zníženie hmotnosti zdravou cestou možné.

Existujú však prírodné výživové doplnky, ktoré pomáhajú urýchľovať metabolizmus, účinne podporujú trávenie a tým napomáhajú k účinnému zníženiu hmotnosti. Je to napríklad prírodná náhrada kávy, alebo tiež prvá pomoc proti prejedaniu sa vo forme pomády na pery. Takéto pomády na pery obsahujú látky, ktoré znižujú chuť k jedlu, pomáhajú pri zažívacích problémoch či zápche. Pre zníženie hmotnosti sú veľmi efektívne aj zdravé maškrty, ktoré utíšia chuť na sladké, no zároveň obsahujú zdraviu prospešné látky, vitamíny a minerály.

U nás v Liečivá Príroda vám ponúkame široký sortiment kvalitných prírodných produktov pre celkové zdravie vášho organizmu. Nájdete u nás probiotiká, antiparazitiká, prírodné antibiotikum, ale tiež množstvo produktov pre celkovú očistu čriev, omladenie pokožky a bunkovú výživu. Neváhajte a navštívte nás.

Hviezdna 1253 /27 90045 Malinovo
tel.: +421905617131

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888