Prečo je zdravá strava nesmierne dôležitá?

Prečo je zdravá strava nesmierne dôležitá?

Zdravá strava je pre ľudský organizmus a jeho správne fungovanie nesmierne dôležitá. Vďaka živej a pestrej strave, ktorá zahŕňa množstvo ovocia, zeleniny či vitamínov sa budete cítiť omnoho lepšie a zdravšie. Zmenu pocítite navonok i zvnútra, váš metabolizmus sa naštartuje a vďaka vhodne zvolenej strave dosiahnete svoje vytúžené ciele, či už úbytok nadváhy, zlepšenie pleti, lepší spánok, upravené trávenie či mnohé iné. Viete ako na to?

Aká je to zdravá strava a čo by ste mali konzumovať?

Vo všeobecnosti je ako zdravá strava označovaná najmä živá strava, ktorá je plná dobrých živín, vitamínov, minerálov a iných prospešných látok, ako sú napríklad bielkoviny, zdravé tuky či oleje. V dnešnej uponáhľanej dobe viacerí zabúdajú aká je zdravá strava dôležitá pre správne fungovanie ľudského organizmu a doslova konzumujú čokoľvek čo im príde do cesty, ako napríklad jedlá rýchleho občerstvenia, polotovary či presladené a sódové nápoje. Táto nezdravá strava na oko človeka zasýti, nakoľko obsahuje množstvo cukru, zdvihne energetické hodnoty v krvi, avšak len na veľmi krátku dobu, vzápätí nastáva celkom opačný efekt a v tele energetické hodnoty rýchlo klesnú smerom nadol, vtedy si telo pýta stravu opäť. I tu vzniká problém s nadváhou, kedy ľudia i po väčšej porcii jedla stále cítia únavu či pocit hladu, pretože výživové hodnoty zdravej stravy sa s tou umelou nedajú ani porovnať.

Zdravá strava neznamená len konzumáciu ovocia a zeleniny, ako sa niektorí mylne domnievajú a i z tohto dôvodu sa obávajú hladu či nedostatočného uspokojenia žalúdku. Avšak, takéto tvrdenie je veľmi mylné a práve naopak, zdravá strava je plná chutných jedál obohatených o čerstvú zeleninu a ovocie, ktoré vám dodajú energiu a zároveň sa po ich konzumácii budete cítiť príjemne. Ľudský organizmus je živým organizmom je preň teda neprirodzené prijímať stravu, ktorá je umelo vytvorená či obsahuje množstvo chemických látok, farbív a umelých cukrov.

Zdravá strava je liekom, ktorý vám dodá energiu

Vďaka konzumácii zdravej stravy získate energiu z potravín a vaše telo bude pracovať oveľa efektívnejšie, zlepší sa váš metabolizmus a zmenu môžete očakávať i v rámci pociťovania či pozitívneho myslenia. Už ste si niekedy všimli, že ľudia ktorí sa zdravo stravujú sa oveľa viac usmievajú, sú pozitívni, plní energie a už na prvý pohľad vyzerajú zdravšie, ich pleť žiari či pekné telo? Pokiaľ i vy túžite po akejkoľvek vnútornej či vonkajšej telesnej zmene, čím skôr by ste sa mali zamyslieť nad správnym stravovaním a vyhľadať výživového poradcu či odborníka na zdravú stravu.

Ena Spišáková Strava liekom vám ako výživový poradca vie ako cielene reštartnutého metabolizmu čím sa zlepší kvalita ľudského života a vy môžete očakávať zlepšenie zdravotného stavu, úbytok hmotnosti, prísun energie, vyššiu výkonnosť, kvalitnejší spánok a iné benefity. Neváhajte ma kontaktovať.


Krivá 21 04001 Košice IV
tel.: +421907441674

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888