Prečo sú vitamíny pre naše telo potrebné?

Prečo sú vitamíny pre naše telo potrebné?

Práve ste sa ocitli v období, v ktorom sú pre vás vitamíny viac ako potrebné. Zachovanie zdravého tela niečo stojí a správne vitamíny vám k tomu dopomôžu. Aké vitamíny a doplnky by ste mali užívať, aby vaše telo bolo chránené voči vírusom? Predvedieme vám, ktoré vitamíny majú pozitívny vplyv na vašu imunitu. Takisto aj zdravá výživa vás dokáže chrániť tak, aby ste aj v najväčšom chrípkovom období zostali odolní voči nepriaznivým baktériám.

Prečo sú vitamíny dôležité pre váš organizmus?

Nezastupiteľnou pomocou pri tvorbe imunitného systému sú samozrejme vitamíny. Správne vitamíny pôsobia aj ako prevencia voči chrípke či prechladnutiu. Látky, akými sú vitamíny alebo esenciálne aminokyseliny vás dokážu vzpružiť tak, aby ste dokázali útok baktérií zvládnuť kedykoľvek. Pre váš organizmus sú vitamíny najlepšou prevenciou, ktoré by ste mali užívať pravidelne. Samozrejme treba dbať aj na množstvo prijímaných vitamínov a netreba to preháňať. Spomínané esenciálne aminokyseliny si nedokáže váš organizmus vytvoriť sám a to je dôvod, prečo by ste ich mali získavať. Tieto látky si môžete doplniť z rôznych jedál alebo práve z vitamínov, ktoré obsahujú esenciálne aminokyseliny. Vitamíny sú dôležitým doplnkom pre každý organizmus.

Siahnite po vitamínoch s takzvaným postupným uvoľňovaním

Najzakladanejšími vitamínmi sú c-éčka. Sú výbornou prevenciou voči chrípke a prechladnutiu, majú antioxidačné účinky, sú dôležitými pre kosti, svaly, cievy a aj kožu. Takýto typ vitamínu by ste mali užívať každý deň. Pokiaľ sa však rozhodnete siahnuť práve po rôznych vitamínových doplnkoch je dobré, aby ste zvolili tie, ktoré zahŕňajú postupné uvoľňovanie C vitamínu. Takýto krok je vhodný v dôsledku toho, že pokiaľ užívate viac vitamínov alebo vitamínových doplnkov, vaše telo ich nedokáže všetky naraz spracovať. Siahnite po vitamínových doplnkoch a vitamínoch, ktoré sa spracujú napríklad po dobu 12 hodín. Vtedy si môžete byť istí, že efekt zaručene príde.

Vitamíny pomáhajú aj pri nadmernej psychickej a fyzickej záťaži

Správna voľba vitamínov dokáže dopomôcť aj pri vysokej fyzickej námahe či už psychickej vyťaženosti. Treba ich samozrejme prijímať pravidelne a tiež aj v optimálnom množstve. Takéto vitamíny sa radia do skupiny B, ktoré sa dajú rozpustiť vo vode. Pokiaľ vaše telo má nedostatok vitamínov B skupiny, môže sa to prejaviť depresiou, únavou, anémiou, vypadávaním vlasov, problémami s pokožkou či svalovými kŕčmi. Keďže tieto vitamíny dokážu nadmerne ovplyvniť náladu a metabolizmus, ich prísun netreba podceniť. Napríklad najmä pri držaní rôznych diét. Pokiaľ trpíte opačným problémom, akým je nadbytok vitamínu B v tele, je to jednoduché. Organizmus sa dokáže ľahko zbaviť týchto vitamínov.

Vitamíny sú dôležitou súčasťou vašich životov. Internetový obchod Vitamíny a Vitalita je zameraný na výživové doplnky, vitamíny a zdravie. Ponúkame vám široký výber rôznych doplnkov, ktoré vám zlepšia váš imunitný systém, pohyb pri športe či vašu náladu. Neváhajte a navštívte náš internetový obchod už dnes. Sme pripravení vám podať príslušné poradenstvo.

Komárňanská 57 94002 Nové Zámky
tel.: +421905442147

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888