Vyčerpaní z povinností – vydajte sa do vlastnej sauny

Vyčerpaní z povinností – vydajte sa do vlastnej sauny

Vyberte sa do vlastnej sauny. Nie je to nesplniteľný sen a ani utopistická predstava. Súkromnú saunu môžete mať doma aj vy. Stačí si vybrať tú najvhodnejšiu pre vás a vašu domácnosť a tešiť sa z čistej pleti a pórov, prekrveného organizmu a spomalenia starnutia pokožky. Sauny sú taktiež ideálne aj pri dýchacích ťažkostiach a sú vhodné i pre ľudí, ktorí majú bolesti kosti a svalov.

Sauny a ich vplyv na zdravie

Sauny a ich pozitívne účinky sú dávno preukázané. Aj preto sú sauny už desaťročia obľúbeným relaxačným prostriedkom pre dušu i telo. Sauny pomáhajú uvoľniť svaly, vyplaviť hormóny šťastia, upokoja mozog, zlepšia dýchanie, otvoria a vyčistia póry. Návštevu sauny si môžete dopriať počas celého roka. Obzvlášť odporúčané sú sauny v zime, kedy pochmúrne počasie, chlad a málo prirodzeného slnečného svetla môže spôsobiť úzkostné a depresívne stavy. Sauny vyplavovaním endorfínu podporujú dobrú náladu a uvoľňujú napätie, taktiež odstraňujú migrénové bolesti, nervozitu a dokonca môžu viesť aj k ústupu nechutenstva. Zároveň sú sauny považované za istý druh termoterapie. Ohriatie tela nad prirodzenú teplotu vedie k posilneniu jeho odolnosti i spomaleniu starnutia. Viacero štúdií dokázalo, že sauny sauny majú pozitívny vplyv aj na znižovanie hladiny cukru, čo určite ocenia najmä diabetici. A keďže sauny sa významnou mierou podieľajú na prekrvení organizmu, zlepšujú hojenie ťažšie hojiteľných rán či hebkosť a rast vlasov.

Sauny ako doplnky domácnosti

Do sauny by ste sa mali prísť vypotiť trikrát do týždňa. Dodá vám to potrebnú energiu na zvládnutie vašich celodenných povinností a starostí. Dnes už nemusíte za saunovaním cestovať, sauny sa stali žiadaným a populárnym domácim doplnkom. Výhodou je, že ich môžete umiestniť na chodbu, do kúpeľne či obývačky. Majú elegantný, estetický a moderný dizajn a lákavá je aj ich pomerne nízka cena. Domáce sauny sú ideálnym riešením, pri ktorom ušetríte nielen čas (na presun z bydliska), ale z dlhodobého hľadiska aj peniaze (na vstupy do wellness, na MHD a i.). Sauny zároveň zvýšia hodnotu vašej nehnuteľnosti a vám poskytnú vítaný komfort a nerušené súkromie. Faktom je, že sauny vám dajú oveľa viac času na trávenie spoločných chvíľ s rodinou a známymi, a to v pohodlí vášho domova. Pri výbere sauny nezabúdajte zohľadniť najmä tieto faktory – počet osôb, ktoré ju budú využívať, či ju umiestnite do exteriéru alebo interiéru, žiadané príslušenstvo a osvetlenie.

Sauny si do domácnosti inštaluje čoraz viac ľudí, ktorí chcú pre svoje zdravie urobiť čo najviac. Pridajte sa k nim aj vy a urobte radosť sebe aj svojej rodine saunou na mierou. Oslovte odborníkov z Marini Trade a užívajte si zaslúžený wellness relax v pohodlí vášho domova.

Malinová 20 08001 Prešov
tel.: +421907888447

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888