Jednorazové rukavice ako lacný pomocník s obrovským využitím

Jednorazové rukavice ako lacný pomocník s obrovským využitím

Sú nenahraditeľné v domácnostiach i firmách. Jednorazové rukavice sú obľúbené pre svoje dve vlastnosti, ktoré sú priamo v ich názve – rýchle použitie a hygienickosť. Jednorazové rukavice majú široký rozsah využitia a snáď nie je asi nikto, kto by ich aspoň raz nemal na rukách z dôvodu ochrany či hygienickej prevencie, a to pri práci alebo voľnočasových aktivitách.

Jednorazové rukavice a ich využitie

Štandardne sa jednorazové rukavice vyrábajú z latexu, nitrilu, vinylu, a dokonca dostať aj bavlnené jednorazové rukavice. Okrem klasickej bielej ich zakúpite najčastejšie aj v modrej, zelenej či čiernej farbe. Zvyčajne sa jednorazové rukavice rozdeľujú na púdrované alebo bez púdru. Púdrované jednorázové rukavice majú výhodu v tom, že ruky sa v nich vďaka púdru menej potia. Takéto jednorázové rukavice sa zároveň jednoduchšie navliekajú a vyzliekajú. Asi najpoužívanejšie sú gumené jednorázové rukavice, ktoré sú známe aj ako potravinárske či laboratórne. Jednorazové rukavice sú obľúbené aj vo farmaceutickom, strojárskom a automobilovom priemysle. Sú neodmysliteľnou súčasťou vybavenia zdravotného personálu, ako aj ľudí, ktorí pri práci prichádzajú do kontaktu s potravinami, chemikáliami či zvieratami. Jednoducho všade tam, kde je zvýšené riziko prenosu baktérii alebo vírusov. Takéto jednorazové rukavice výborne priliehajú na ruku, a preto sa používajú tam, kde je potrebný cit a precíznosť. Sú doslova druhou kožou na rukách, keďže sú pevné, ale zároveň tenké a elastické. Primárna funkcia, ktorú jednorazové rukavice majú, je ochrana rúk pred poškodením, ktoré môžu spôsobiť nebezpečné či zdraviu škodlivé látky.

Jednorazové rukavice a hygiena

Jednorazové rukavice sú povinnou výbavou v nemocniciach, laboratóriách, vo veterinárnych klinikách či v potravinárstve. Z hygienického hľadiska sú použiteľné iba raz. Jednorazové rukavice sa stali bežnou súčasťou domácností, najmä pri jej upratovaní a čistení. Jednorazové rukavice totiž chránia kožu i nechty na rukách pred prachom a agresívnejšími látkami, ktoré obsahujú viaceré čistiace prostriedky. Jednorazové rukavice si obľúbili aj záhradkári pri práci s hlinou, kde chránia ruky a nechty pred špinou. V obchodoch sú jednorazové rukavice určené na naberanie pečiva či zeleniny, aby sa eliminovalo riziko prenosu baktérii či nečistôt na ostatné potraviny, príp. aj nakupujúcich. Je výhodné, že jednorazové rukavice sú zvyčajne balené v praktických boxoch, zväčša po 100 kusoch.

V internetovom obchode utrito.sk nájdete viacero produktov (jednorazové rukavice, dezinfekcia, papierové utierky), ktoré sú zamerané na udržiavanie hygienickej čistoty vo vašej firme aj v domácnosti. V prípade otázok nás kontaktujte telefonicky, e-mailom či online formulárom.

Parkové nábrežie /5 94901 Nitra
tel.: +421901711983

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888