Ortopedická obuv pre zdravie vašich nôh

Ortopedická obuv pre zdravie vašich nôh

Individuálna ortopedická obuv rešpektuje požiadavky chorej nohy a je vyrábaná na mieru. Vyrába sa pre pacientov s rozličnými problémami, od vybočeného palca, kladivkových a skrížených prstov, bolestivých piat až po chronické opuchy nôh. V portfóliu diagnóz sú aj pooperačné, poúrazové deformácie nohy, diabetické deformity, či stavy po amputácii prstov a skrátené dolné končatiny. Významnú skupinu tvoria následky neliečenia plochých nôh.

Rozdiely pri obuvi

Lekár môže pacientom predpísať individuálne zhotovenú ortopedickú obuv (jednoduchú, zložitú, veľmi zložitú) alebo v prípade ľahších ochorení, ortopedickú obuv jednoduchú polotovarovú obuv. Aj keď na prvý pohľad môžu všetky typy obuvi, jednoduchej či zložitej vyzerať rovnako, je medzi nimi veľký rozdiel.

Detská ortopedická obuv

Zdravé dieťa má približne do veku 2 rokov oblasť nohy pod kostnou klenbou vyplnenú tukovým vankúšikom. Plochonožie, alebo iné deformity chodidla nie je možné do tohto veku zodpovedne posúdiť. Zjavné príznaky sa objavia až u predškolákov a mladších detí. Postupne, približne od druhého roka je preto potrebné zaradiť aj obuv s anatomicky tvarovanou stielkou. Aby sa nohy vyvíjali správne, dieťa potrebuje mať nohu dostatočne fixovanú okolo členku prackami alebo suchým zipsom a pätu podporenú pevným opätkom.

Dámska a pánska ortopedická obuv

Aj dámske nohy potrebujú komfort a starostlivosť. Ortopedická obuv je maximálne prispôsobivá a ergonomicky tvarovaná, navyše momentálne veľmi trendová. Mužské chodidlo je spravidla nesmierne namáhané počas celého života. V tejto kategórii vám ponúkame výber zdravotnej, ortopedickej obuvi určenej pre mužov. Pri kvalitných výrobcoch sa môžete spoľahnúť tiež na používanie prírodných a obnoviteľných materiálov.

Výhody

Ortopedická obuv či ortopedické vložky majú zabezpečiť správne postavenie nohy, prípadne odľahčiť preťažovanú oblasť. Správnym použitím ortopedických vložiek dôjde k ústupu bolestí nôh. Individuálna ortopedická obuv je významným prostriedkom na korekciu vrodených i získaných. Vzhľadom na finančnú náročnosť výroby hradí obyčajne podstatnú časť nákladov zdravotná poisťovňa. V prípade otázok nás kontaktujte.

Michala Miloslava Hodžu 6979 /22 96001 Zvolen
tel.: +421455366621

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888