Aké benefity ponúka kamenná lekáreň?

Aké benefity ponúka kamenná lekáreň?

Lekáreň už navštívil asi každý, vyhľadávané sú najmä v čase choroby nakoľko sortiment, ktorý ponúkajú, tvoria lieky, zdravotnícke potreby, doplnky stravy či špeciálna kozmetika. Lekárne si od svojho vzniku prešli rôznymi zmenami, najmä čo sa týka sortimentu, ale i formy fungovania a prevádzky. Kamenné lekárne majú oproti internetovým množstvo výhod, najmä ak potrebujete poradiť a svoj problém prediskutovať s odborníkom.

Aké lieky a produkty ponúka lekáreň

V zásade sa lieky delia na voľnopredajné a na predpis. Voľnopredajné lieky a liečivá si môžete zakúpiť v prípade preventívnych potrieb, ako napríklad vitamíny či šumivé tablety na posilnenie imunity v čase choroby, ktorú nie je potrebné riešiť s lekárom, napríklad pri prechladnutí kvapky do nosa či sirup od kašľa. Výber týchto liekov stačí prediskutovať s lekárnikom, ktorý odporučí najvhodnejší liek alebo prípravok na základe symptómov. Druhým typom liekov sú lieky, ktorých výdaj je možný výhradne na lekársky predpis. Lekársky predpis musí byť potvrdení lekárom a vystavený na konkrétnu osobu. V súčasnosti lekár môže pacientovi vystaviť klasický papierový alebo elektronický lekársky predpis na výber liekov v určitom časovom intervale. Lieky na predpis sú teda lieky, predpísané lekárom pre konkrétnu diagnózu, ako napríklad antibiotiká pri liečbe zápalových ochorení.

V lekárni okrem liekov nájdeme aj kozmetiku a výživové doplnky. Nejde však o kozmetiku, ktorú bežne dostaneme v drogériách alebo supermarketoch. Kozmetické výrobky predávané v lekárňach musia spĺňať určité parametre a zákazníkom pomáhajú v riešení kozmetického problému alebo v starostlivosti o jeho zovňajšok, napríklad o pleť či vlasy.

Na čo sa opýtať pri nákupe v lekárni

Aby nám liek naozaj pomohol mali by sme dodrž všetky inštrukcie lekárnika a pozorne si prečítať jeho príbalový leták. Nesprávnym užívaním znižujeme účinnosť lieku a v niektorých prípadoch si môžeme dokonca privodiť zdravotné problémy. Pred zakúpením lieku sa preto netreba báť pýtať lekárnika, ktorý zodpovie vaše otázky.

Medzi základné informácie, ktoré potrebujeme rozhodne patrí - na čo liek slúži, ako ho správne užívať, v akých dávkach a počas akej doby. Ak užívate aj iné lieky, treba sa opýtať na možnosť ich kombinácie či možné vedľajšie účinky. Dobré je vždy vedieť, nakoľko sa treba pri užívaní lieku vyhnúť niektorým potravinám alebo obmedziť niektoré činnosti. Nezabudnite sa informovať o skladovaní lieku, niekedy si vyžaduje prirodzené prostredie niekedy je potrebné je uchovávanie v chlade. Počas tehotenstva by ste užívanie akého lieku mali konzultovať nie len s lekárnikom, ale i s vaším lekárom.

V našej lekárni Pilula v bratislavskom Ružinove nájdete široký sortiment liekov, liečiv a kozmetických prípravkov. Tím lekárnikov vám rád poradí a odpovie a akékoľvek otázky.

Tomášikova 10 82103 Bratislava
tel.: +421243427637

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888