Zdravotnícka obuv a zásady, ktoré dodržiavať pri jej výbere

Zdravotnícka obuv a zásady, ktoré dodržiavať pri jej výbere

Správna zdravotnícka obuv účinne predchádza bolestiam nôh a skvalitní celý váš deň. Pri výkone niektorých povolaní je dokonca nevyhnutná. Zdravotnícka obuv však nie je určená výhradne pre zdravotný personál. Hodí sa aj pre každodenné nosenie v potravinárstve, gastronómii, administratíve či iba tak na doma. Nielenže šetrí kĺby, ale podporuje aj správne držanie tela a uľavuje unaveným chodidlám.

Aké znaky má kvalitná zdravotnícka obuv

K modernému a zdravému životnému štýlu, ktorý zahŕňa i kvalitnú starostlivosť o nohy, patrí aj zdravotnícka obuv s ortopedickými prvkami. Zdravotnícka obuv má dnes široké portfólio výberu a je iba na vás, či si vyberiete sandále, šľapky či iný typ. Vybraná zdravotnícka obuv by mala mať protišmykovú podrážku, ktorá účinne zabezpečí nielen podporu, ale aj bezpečnosť pri chôdzi. Zdravotnícka obuv má štandardne mierne vyvýšenú pätu a je vyrobená z ľahko čistiteľného, pevného a príp. aj vodotesného materiálu. Taktiež má mať prispôsobiteľnú šírku pre podporu klenby nohy, resp. bezpečnostný pásik, ktorý zaručí väčšiu stabilitu pri chôdzi. Zdravotná obuv sa zvyčajne vyrába z prírodných materiálov, čím účinne bráni nadmernému poteniu nôh a úžasne sa prispôsobí ich tvaru. Podstatný je aj priestor pre prsty, ktorý zaistí správny strih. Zdravotná obuv je tak účinnou prevenciou proti otlakom.

Zdravotnícka obuv a jej šírka, podrážka a stielka

Zdravotnícka obuv poskytuje komfort pri chôdzi a úľavu od bolesti nôh. Široký výber farieb, tvarov a motívov ju predurčujú aj ako štýlový, moderný a hlavne zdravý doplnok. Pri výbere si všímajte najmä jej šírku, podrážky a tvar vnútornej stielky. Zdravotnícka obuv musí mať dostatočnú šírku pre maximálne pohodlie nôh a jej podrážky majú byť odolné aj pružné, aby účinne absorbovali otrasy pri chôdzi. A prečo je nesmierne dôležitý správny tvar vnútornej stielky? Nielenže pomáha tlmiť otrasy pri chôdzi, ale aj podporuje klenbu nohy, kopíruje prirodzený tvar chodidla a prispieva k stabilite chôdze. Keďže zdravotnícká obuv odľahčuje chrbát, je ideálna do práce ale aj na domáce nosenie. K výhodám, ktoré zdravotnícka obuv poskytuje, patrí správne tvarovanie klenby, šetrenie kĺbov, zdravý vývoj tvaru chodidla i uľavenie bolesti chrbta. Taktiež prispieva k správnemu držaniu tela. Nezabúdajte, že nosenie zlých či neprispôsobivých topánok spôsobuje nemalé zdravotné ťažkosti v podobe nepríjemných bolestí kĺbov i chrbtice a môžu spôsobiť aj kurie oká, poškodenie nechtov na nohách či dokonca vybočenie palcov. Kvalitná zdravotnícka obuv je pre nohy pohodlným, efektívnym, finančne nenáročným a najmä zdravým riešením.

Nielen spoľahlivú zdravotnícku obuv, ale aj široký výber liekov, zdravotných pomôcok a liečebnej kozmetiky ponúka lekáreň MEDA v Trnave. V rámci mesta je dovoz sortimentu zadarmo.

Štefánikova 125 /35 91701 Trnava
tel.: +421335340337

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888