Ako zabezpečiť efektívne chudnutie bez jojo efektu?

Ako zabezpečiť efektívne chudnutie bez jojo efektu?



Vyskúšali ste už mnoho diét, odriekania či iné spôsoby, ako zhodiť prebytočné kilá, no vaše chudnutie vždy postihol jojo efekt? Chudnutie je predovšetkým dlhodobý proces, ktorý si vyžaduje iné nastavenie myslenia a pohľad na jedlo ako také. V našom článku sa dozviete, ako schudnúť jednoducho, efektívne, bez komplikácií a taktiež bez nežiaduceho jojo efektu.


Bežné mýty o chudnutí


Na internete sa do dnešného dňa nájde množstvo mýtov ako zabezpečiť rýchle chudnutie. Jedným z nich je napríklad hladovanie – ak nebudem jesť, schudnem. Je to jeden z najväčších mýtov aký existuje. Ľudské telo totiž funguje úplne iným spôsobom. Ak mu pravidelne nedáte to, čo potrebuje, nastaví sa do akéhosi „núdzového režimu“, v ktorom ukladá do tukových zásob zo všetkého, čo do seba prijme. Výsledkom nie je teda chudnutie, ale práve naopak priberanie. Ďalším mýtom v chudnutí je pravý opak – jesť 5x denne. Pravidelné jedlo je síce základom tak chudnutia ako i zdravého životného štýlu, no každý z nás máme individuálne a jedinečné potreby. Ak napríklad nevykonávame manuálnu prácu, 5 jedál môže byť priveľa. Najlepšie je preto vyhľadať výživového poradcu, ktorý vám zostaví výživový program na mieru presne podľa vašich potrieb. Výživový program na mieru vám môže okrem chudnutia pomôcť získať viac energie či nabrať svalovú hmotu.


Chudnutie ako životný štýl


V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že chudnutie ako také je dlhodobý proces, ktorý si vyžaduje úplnú zmenu v myslení a v stravovacích návykoch. Mnoho ľudí trpí v súčasnosti nadváhou najmä pre zlé návyky a chyby v stravovaní. Sú to najmä zlozvyky ako nepravidelné stravovanie, hladovanie, udržiavanie pocitu hladu a následné prejedanie sa, nedostatočný pitný režim alebo nutrične nevyvážená strava.
Profesionálny výživový poradca môže pomôcť tieto chyby eliminovať a tak dosiahnuť požadované chudnutie, alebo iný efekt, ktorý požadujete. Dôležitá však je otvorenosť a disciplína. Výživový program, ktorý si stanovíte vy alebo váš výživový poradca je nutné bez výnimiek dodržiavať, minimálne na začiatku celého procesu chudnutia.


Veľmi dôležité je vybudovať si popri chudnutí zdravé stravovacie návyky a dodržiavať ich aj po skončení procesu chudnutia. Najlepšie je, ak chudnutie budete vnímať ako celkovú zmenu životného štýlu. Ak sa rozhodnete osloviť výživového poradcu, určite mu vopred oznámte ingrediencie, ktoré vám nechutia, aby vám ich do výživového programu nezahrnul (http://bonanutricia.sk/dotaznik/). Negatívne emócie nie sú v procese chudnutia pre nikoho prospešné.
nás v Bonanutricia (http://bonanutricia.sk/) vám radi pomôžeme nie len schudnúť, ale taktiež žiť zdravší a kvalitnejší život vďaka nášmu výživovému programu.

Energetikov 1 96901 Banská Štiavnica
tel.: +421905615538

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888