Klasické parkety – nadčasovosť, ktorá snáď nikdy nevyjde z módy

Klasické parkety – nadčasovosť, ktorá snáď nikdy nevyjde z módy

Článok v skratke:

Vedeli ste, že na dobrú tepelnú bilanciu ľudského organizmu viac vplýva teplota podlahy a stien ako teplota vzduchu v interiéri?

Preto mnohí uprednostnia klasické parkety z dreva, ktoré je skvelým tepelným izolátorom. Nehovoriac o jeho prirodzenej prievzdušnosti a výbornej pevnosti aj odolnosti.

Skvelou správou je, že vďaka skvelým izolačným materiálom nehrozí nepríjemne vŕzganie parkiet.

Zamýšľali ste sa nad tým, prečo klasické parkety z dreva patria už dlhé roky k najobľúbenejším podlahovým riešeniam? Polovicou úspechu sú zaiste vlastnosti dreva ako materiálu. Možno spomenúť pevnosť, odolnosť, trvácnosť, jednoduchú údržbu a jedinečnú kresbu a vôňu dreva. To zďaleka nie je všetko.

Sú klasické parkety aj dnes skvelou voľbou?

Vďaka zdokonaľovaniu technologických výrobných a montážnych postupov sú klasické parkety aj v súčasnosti perfektnou podlahovou krytinou. Spĺňajú najvyššie požiadavky na funkčnosť a kvalitu. Aj preto drevené parkety môžete vidieť nielen v starších rodinných domoch, ale aj v moderných nehnuteľnostiach. Medzi ďalšie dôvody, pre ktoré sú klasické parkety žiadané, patrí ich nadčasovosť a elegancia. Perfektne sa hodia do každej miestnosti a dodajú jej jedinečné čaro a vizuálny ráz. Klasické parkety prispejú k útulnosti a štýlovosti interiéru. Pri vymenovávaní pozitív nemožno nespomenúť aj tepelno-izolačné vlastnosti a prirodzenú prievzdušnosť klasických parkiet.

Montáž, úprava aj renovácia klasických parkiet

Klasické parkety z dreva sú príjemné na dotyk, keďže ich povrch je prirodzene teplý a udržuje si príjemnú teplotu počas letných aj zimných mesiacov. Nehovoriac o tom, že je možné pokladať drevené parkety na podlahové kúrenie. Taktiež je dôležité zdôrazniť fakt, že drevo ako prírodný materiál napomáha pri prirodzenej cirkulácií vzduchu. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sú klasické parkety obľúbenou voľbou domácností (interiér, vonkajšie terasy), ako aj športovísk či ubytovacích a kultúrnych priestorov. Ak vás klasické parkety zaujali, oslovte firmu Trade INTERIER. Postaráme sa o ich montáž, úpravu aj údržbu. Taktiež sa nemusíte obávať nepríjemného vŕzgania parkiet počas chôdze. O ich perfektné tlmenie sa postarajú izolačné materiály ako polystyrén, nobasil a i. Ak si chcete ponechať svoje staré parkety, ale túžite im dať nový štýl, riešením je renovácia a brúsenie parkiet, o ktorú sa taktiež postaráme. 

Prečítajte si tiež:

Pod Rovnicami 21 84105 Bratislava
tel.: +421905778068

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888