Parkety a ich renovácia

Parkety a ich renovácia

Drevené parkety sú považované za mimoriadne vkusné a väčšina ľudí ich považuje za najefektívnejšiu voľbu v rámci podlahy. Ich výhodou je však aj vysoká odolnosť a možnosť obnovy pri čiastočnom opotrebovaní povrchu. Prečítajte si viac, ako renovujeme parkety v meste Bratislava. Dávame im nový život a využitie.

Ako sa renovujú parkety?

Parkety, ktoré javia známky používania musia byť ošetrené, aby sa im vrátila bývalá sláva. Základnou úlohou, ktorou sa začína vykonávanie renovácie parkiet je demontáž soklových líšt. 

Ďalšou fázou u renovácie je dôkladné odstránenie starého ochranného náteru. Odstraňujeme ho pomocou brúsneho papiera s väčšou gradáciou, a to z dôvodu, aby sme sa zbavili nielen poškodeného laku, ale aj vyhladili vzniknuté ryhy či priehlbiny a nepekné fľaky. Následné úpravy po hrubom brúsení sú spojené s odstránením vzniknutých nerovností a stôp vyplývajúcich zo zmien smeru brúsky. Poslednou brúsnou činnosťou, akou renovujeme parkety je ich vyhladzovanie.

Lakovanie a olejovanie parkiet

Po vybrúsení parkiet a vyhladení ich povrchu dochádza k fáze lakovania alebo olejovania. Olejovanie sa volí väčšinou tam, kde chce užívateľ zdôrazniť prírodný charakter dreva a jeho povrchu. Pri tejto technike použitý prípravok prenikne do štruktúry dreva, vďaka čomu je odolné voči vode a usadzovaniu nečistôt. V prípade lakovania dreva sa robí dodatočný náter, ktorý priľne k jeho povrchu. Po jednej alebo dvoch vrstvách náteru je potrebné nechať parkety dôkladne vyschnúť. Aby renovácia parkiet prebehla úspešne, je potrebné nechať ich schnúť pri teplote vyššej ako 15 stupňov Celzia. V prípade, že túžite, aby vaše parkety dostali nový dych, obráťte sa na nás. Sme firma, ktorá renovuje parkety v meste Bratislava a jej okolí. Našu činnosť špecializujeme na kladenie parkiet, ich brúsenie a renovovanie, pokládku parkiet, vyrovnávanie podláh a podobne.

Prečítajte si tiež:

Renovácia parkiet s nami prebehne rýchlo a jednoducho

Severná 112 90025 Chorvátsky Grob
tel.: +421905222466

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888