Žalúzie verzus rolety – ktorý typ tienenia je lepší?

Žalúzie verzus rolety – ktorý typ tienenia je lepší?

Čo si vybrať? Žalúzie alebo rolety? Tak takúto otázku si kladú mnohí, ktorí práve sa nasťahovali do nového alebo riešia rekonštrukciu. Aj vy rozmýšľate, či sú lepšie rolety alebo žalúzie a neviete sa rozhodnúť? V dnešnej dobe existujú rôzne druhy žalúzií aj roliet, takže je ťažké si vybrať. Prinášame vám prehľad výhod a nevýhod, ktoré žalúzie a rolety ponúkajú.

Efektívna regulácia svetla jedine so žalúziami

Ak preferujete možnosť regulácie svetla, ideálnou voľbou sú vonkajšie žalúzie. Lamely vonkajších žalúzií môžete nastaviť do akejkoľvek polohy a tak efektívne regulovať množstvo svetla v miestnosti. Ak však potrebujete docieliť úplnú tmu, aby ste sa napríklad vyspali po nočnej, ideálnou voľbou sú rolety, vďaka ktorým je možné vytvoriť absolútnu tmu.

Bezpečnosť a odhlučnenie pomocou roliet

Z hľadiska bezpečnosti rozhodne vyhrávajú rolety, ktoré sú v kombinácií s vodiacimi lištami a motorickým ovládaním s poistkou proti vytlačeniu pre zlodejov takmer neprekonateľné. Klasické žalúzie ani vonkajšie žalúzie sa roletám v tomto nemôžu rovnať.

Rolety sú taktiež skvelým doplnkom pre mestské príbytky. Okrem ochrany proti zlodejom ponúkajú zvýšenú zvukovú izoláciu okien, čo určite oceníte najmä ak je váš byt či dom orientovaný do rušnej ulice. Ak chcete dosiahnuť naozaj efektívne odhlučnenie, investovať by ste mali aj do kvalitných plastových okien. Rolety taktiež výborne chránia aj proti vetru.

Pre úsporu energie sú vhodné žalúzie aj rolety

Aj žalúzie aj rolety sú efektívnym spôsobom, ako zvýšiť tepelnú izoláciu vášho domova a ušetriť tak časť nákladov za energie. Vďaka roletám a žalúziám môžete v zime ušetriť za vykurovanie a v lete zase za využívanie klimatizácie. Všetko pritom záleží od správneho používania a nastavovania žalúzií alebo roliet počas dňa.

Žalúzie verzus rolety - aký je záver?

Žalúzie aj rolety sú približne rovnako efektívne z hľadiska šetrenia nákladov na vykurovanie a chladenie. Oproti žalúziám sú rolety oveľa odolnejšie voči poveternostným vplyvom, zlodejom či hluku. Žalúzie sú zase efektívnejšou voľbou z hľadiska regulácie svetelných podmienok v miestnosti. Oproti roletám sú žalúzie oveľa univerzálnejšie, pretože nemajú také rozmerové obmedzenia ako rolety. Kompromisom môže byť i kombinácia žalúzií a roliet. Ak máte rodinný dom, môžete si v rámci poschodí zvoliť rôzne druhy tieniacej techniky.

Ak stále váhajte, ktorý typ tieniacej techniky je pre vás tou správnou voľbou - neváhajte a kontaktujte nás! Roman Zvarík - RoZ vám ponúka široký sortiment roliet a žalúzií rôznych druhov. Nájdete u nás vertikálne i horizontálne žalúzie, rímske rolety či markízy. Okrem toho vám ponúkame i kvalitné sieťky proti hmyzu. Prezrite si našu ponuku ešte dnes!

268 01001 Mojš
tel.: +421902551016

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888