Interiérové farby vám opticky zväčšia priestor a pomôžu s viacerými chybami

Interiérové farby vám opticky zväčšia priestor a pomôžu s viacerými chybami


Veľa ľudí používa na maľovanie stien len biele interiérové farby. Tým sa však oberajú o možnosti, ako vylepšiť jednotlivé miestnosti a pomocou optických trikov im dodať úplne inú atmosféru. Pohrajte sa s kombináciami odtieňov, zlaďte to dokopy aj s nábytkom a doplnkami a takto jednoducho premeníte vaše bývanie na luxusné miesto. Nebojte sa farieb a začnite ich vo vašich izbách používať častejšie.

Pochopte atmosféru interiérových farieb

Ešte pred maľovaním sa snažte pochopiť akú atmosféru vytvárajú jednotlivé odtiene. Na tomto základe ich prispôsobte priestoru a zvoľte vhodné interiérové farby. Delíme ich do troch hlavných kategórií – teplé, studené a neutrálne. Pokiaľ potrebujete oživiť priestor, použite teplé ako červenú, žltú alebo hnedú. Hodia sa do obývačky či kuchyne. Studené odtiene majú upokojujúcu úlohu. Modrá, zelená a fialová teda patria do pracovne či spálne. Do neutrálnych farieb patrí trojica biela, čierna a sivá, ktoré by ste mali používať na prepájanie miestností.

Zväčšite alebo rozžiarte priestor

Najväčší problém mávajú ľudia s malými izbami. Pri nich si musíte vždy zvoliť svetlejšie odtiene, ktoré ich opticky zväčšia. Dávajte si však pozor, aby ste nezladili do jedného tónu interiérové farby spolu s nábytkom a doplnkami. Kvôli tomu by miestnosť pôsobila veľmi mdlo. Ak máte zase izbu na severnej strane, kde nemáte veľa slnka, rozžiarte ju pomocou teplých odtieňov, ktoré opticky prinesú aj viac svetla.

Striedajte tmavú so svetlou

Nemusíte sa báť vystriedať v miestnosti viacero interiérových farieb. Keď bude jedna zo stien odlišná, tak to prinesie dramatický prvok a rozžiari to priestor. Vtedy myslite na to, aby ste striedali teplý odtieň so svetlým a vytvorili potrebný kontrast.

Skombinujte interiérové farby s tapetou

Na tapetu sme sa dlho pozerali ako na socialistický prežitok. Keď s ňou však narábate opatrne, aplikujete ju len na jednu stenu alebo jej časť, vytvorí opticky zaujímavejší priestor a pritiahnete naň pozornosť. Vyberajte si nové moderné vzory, ktoré osviežia interiér.

Vyskúšajte odlišné zárubne

Pohrajte sa s interiérovými farbami a zvýraznite pomocou nich niektoré prvky. Veľmi moderné sú farebne odlišné zárubne, ktoré dolaďte s doplnkami v izbe alebo s nábytkom. Opticky tak zväčšíte priestor.

Miroslav Blahút – FARBY, LAKY pôsobí v Banskej Štiavnici. V našej predajni sa špecializujeme na predaj náterových materiálov. Nájdete u nás nielen široké spektrum rôznych odtieňov, ale aj typov farieb a pomôcok, ktoré potrebujete pri maľovaní. Ponúkame kvalitné značky, aby maľovka vydržala dlhý čas. Okrem toho predávame kancelárske výrobky a drogériu. Navštívte nás osobne v predajni alebo sa na nás telefonicky či mailom obráťte s vašimi otázkami.

Drevená 926 /1 96901 Banská Štiavnica
tel.: +421456920736

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888