Znižovanie stropu vám výrazne ušetrí energiu na kúrenie

Znižovanie stropu vám výrazne ušetrí energiu na kúrenie


Platba za energie predstavuje jeden z najväčších výdavkov. Ľudia preto hľadajú triky ako znižovanie stropu, vďaka čomu ušetria niekoľko eur mesačne. Okrem praktického využitia má táto stavebná úprava aj estetickú výhodu. Šikovný majster vám naprojektuje nový strop s podsvietením. Existuje niekoľko typov znížení, ktoré dajú miestnosti úplne iný vzhľad.

Znížiť môžete celý strop alebo jeho časť

V minulosti ľudia uprednostňovali miestnosti s vysokými stropmi. Vďaka tomu boli ich príbytky svetlejšie, vzdušnejšie a pôsobili elegantnejšie. Dnes sa to však poníma z hľadiska vykurovania a šetrenia energiami ako nevýhoda. Už po párcentimetrovom znižovaní stropu dokážete ročne ušetriť desiatky eur. Na výber máte z troch možností. Pokryť môžete úplne celý strop. Vďaka tomu bude v miestnosti výrazne teplejšie. Druhou alternatívou je znížiť strop len po okrajoch a v strede necháte pôvodný. V tomto prípade výborne využijete podsvietenie priestoru. Posledná možnosť je urobiť to naopak, teda znížiť strednú časť stropu a boky zostanú pôvodné. Vtedy najlepšie vynikne použitie zaujímavého lustra.

Do ktorých miestností je najvhodnejšie?

Pri tejto rekonštrukcii v podstate neexistuje žiadne obmedzenie. Znižovanie stropu môžete použiť v ktorejkoľvek miestnosti. Hodí sa dokonca aj do kúpeľne a WC. Vždy zvážte predispozíciu priestorov. Keď znížite strop, tak sa miestnosť opticky zmenší. Preto v nej lepšie vynikne nižší nábytok a nemali by ste ho mať veľa. Takto bude pôsobiť vzdušnejšie a modernejšie.

Znižovanie stropu izoluje zvuk

Hlavnou výhodou znižovania stropu je izolácia voči chladu. Veľmi výhodné je to v domoch, kde prechádza veľká zima cez strechu. V bytovkách zase znížite faktúry za vykurovanie menšieho priestoru. No v tomto prípade je veľkým pozitívom aj izolovanie voči zvuku. Steny v bytoch sú tenšie, preto niekedy počujete celé rozhovory susedov. Znižovanie stropu tieto zvuky výrazne stlmí.

So znižovaním stropu dosiahnete lepšie osvetlenie miestnosti

Znižovanie stropu sa robí pomocou sadrokartónov. Vďaka tomu sa dá využiť aj pri inštalácii nového osvetlenia. Ľahšie do neho navŕtate dieru a úplne tak zmeníte vzhľad izby. Veľmi obľúbená je kombinácia s bodovým osvetlením. Pri čiastočnom znížení využite podsvietenie farebným LED svetlom, pri ktorom môžete prepínať rôzne odtiene.

Oleksii Lypchei – obklady, dlažby ponúka svoje dlhoročné skúsenosti v oblasti stavebníctva. Zaoberám sa pokladaním dlažby a obkladov. Pracujem so sadrokartónom a ponúkam taktiež znižovanie stropov. Pri rekonštrukciách alebo stavbe domov zabezpečím elektroinštaláciu. Služby prevádzkujem v Bratislave a okolí. V prípade objednávky alebo akýchkoľvek otázok ma kontaktujte prostredníctvom uvedeného telefonického čísla.

Obchodná 559 /37 81106 Bratislava I
tel.: +421951519015

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888