Aké trendy pre kuchyne sú momentálne v kurze?

Aké trendy pre kuchyne sú momentálne v kurze?

Vybrať si správny štýl kuchyne môže byť pri dnešnom obrovskom výbere naozaj ťažkou úlohou. Najmä v novostavbách či domoch a bytoch po rekonštrukcií sú najbežnejšie moderné kuchyne s jednoduchými čistými líniami. Ak však vlastníte napríklad chatu či chalupu v prírode, je lepšie siahnuť po rustikálnej či vintage kuchyni s ozdobnými líniami. Zistite, ako si vybrať kuchyňu správne.

Kuchyne podľa priestorových možností

Každý z nás má iné priestorové možnosti, ktoré sú najdôležitejším faktorom pri výbere tej správnej kuchyne. Na trhu dnes nájdete rôzne hotové kuchyne, prípadne konkrétne diely, z ktorých je možné kuchyne vyskladať. Ak je váš priestor špecifickým, ideálnym hoci mierne drahším riešením, je dať si kuchyňu vyrobiť na mieru.

V prípade malých kuchýň je najbežnejším riešením rovná kuchynská linka, prípade kuchynská linka do tvaru L, ak to priestor dovoľuje. Pri malých kuchyniach treba zvážiť i kompaktnosť drezov, aby vám zvýšil priestor na krájanie či inú prípravu pokrmov.

Ak je priestor kuchyne a obývačky spojený, je vhodné ho opticky oddeliť barovým pultom či ostrovčekom, ktorý vám poskytne extra úložný priestor i priestor na sedenie. Ak patríte k tým šťastným a na kuchyňu máte vyčlenený väčší priestor, určite investujte do kuchyne v tvare U, pri ktorej nemusíte robiť kompromisy či riešiť, kam umiestnite spotrebiče.

Výber kuchýň podľa materiálu

Kuchyne je dnes možné realizovať z rôznych druhov materiálov. Vybrať si môžete kuchyne z masívu ,drevotriesky, skla či kameňa. V tomto prípade je však potrebné vopred poznať svoj rozpočet na kuchyňu a taktiež čas, ktorý ste ochotní vložiť do jej údržby. Niektoré materiály síce vyzerajú krásne a kuchyni dodajú dávku luxusu, zväčša je však potrebné sa o ne naozaj dôsledne starať.

Takýmto príkladom sú napríklad kuchyne so sklenenými vitrínami či dvierkami. Okrem toho, že sklo môže byť nebezpečné pre deti sa pripravte i na to, že je na ňom aj za ním všetko vidieť. Prach, nečistoty, odtlačky prstov či kvapky vody tak budú pri takejto kuchyni vašou nočnou morou. Kuchyne z masívu je zas potrebné pravidelne ošetriť a impregnovať špeciálnymi prostriedkami na báze oleja tak, aby sa neznehodnotili.

Najobľúbenejšou voľbou kuchyne, nábytku či kuchynskej pracovnej dosky je laminát. Laminátové kuchyne si nevyžadujú komplikovanú údržbu, sú odolné, dostupné naozaj v rôznych farbách či dekoroch. Okrem toho sú cenovo tou najvýhodnejšou voľbou.

Najobľúbenejšou kombináciou kuchyne súčasnosti je dekor dreva a kameňa či betónu. Jemne surový a industriálny štýl takýchto kuchýň sa vyznačuje i praktickosťou, nakoľko dané materiály nezvýrazňujú bežné nečistoty, prach ani odtlačky. Módnym trendom sú dnes i čierne granitové drezy v kombinácií s čiernou alebo bielou batériou a nenápadnými úchytkami. Obľúbené kuchyne sú zároveň aj tie bezúchytkové.

U nás v Dvere Eben vám ponúkame kvalitné kuchyne a príslušenstvo. Okrem toho u nás nájdete kvalitné podlahy, šatníky či interiérové dvere. Zároveň realizujeme interiéry na mieru. V prípade záujmu neváhajte a kontaktujte nás.

Boldocká cesta 7 90301 Senec
tel.: +421903463869

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888