Krbové kachle – vynikajúce riešenie, ktoré zaistí efektívne vykurovanie

Krbové kachle – vynikajúce riešenie, ktoré zaistí efektívne vykurovanie

Dobré kachle sú obzvlášť v dnešnej dobe považované za zdroj vykurovania, ktorý prináša akú-takú energetickú nezávislosť. Pri správnom výbere viete ušetriť nemalé financie na vykurovanie, a pritom kúriť ekologickejšie vďaka spaľovaniu obnoviteľných zdrojov (drevo, drevené brikety, pelety). Navyše vzniká malé percento popola, ktorý môžete spotrebovať ako kvalitné hnojivo.

Výhody krbových kachlí

Kachle predstavujú (podobne ako krbové vložky) pomerne lacný vykurovací prostriedok. Okrem ceny sú žiadané aj pre svoju univerzálnosť. Okrem kúrenia totiž dobre poslúžia aj na varenie, pečenie či ohrev vody. Lákavý je aj ich dizajn, v ktorom sa snúbi modernosť i akási tradícia – v závislosti od druhu obkladu. Kachle sú taktiež nenáročné na priestor. Dostať ich v mnohých rozmerových prevedeniach, čiže je možné ich všestranné umiestnenie. Môžete si vybrať kachle, ktoré vtesnáte práve do vášho priestoru. Avšak pozor. Nezabúdajte na dostatočnú bezpečnostnú vzdialenosť od horľavých predmetov, a to situovanými nielen pred kachľami, ale aj smerom do strán. Za obrovské pozitívum kachlí možno považovať aj pomerne rýchlu montáž spojenú s takmer okamžitým uvedením do prevádzky. A ak sa rozhodnete kachle odstrániť či presunúť na iné miesto, stačí ich odpojiť od komína a kachle jednoducho preniesť. Inštaláciu a prípadnú demontáž však vždy zverte do rúk odborníkom. Neriskujte zničenie kachlí či dokonca steny.

Kachle ako dizajnový a praktický doplnok vášho interiéru

Kachle sú dostupné v mnohých výkonových a typových prevedeniach. Avšak rozhodujúci je aj vzhľad. Kachle sú totiž dominantným dizajnovým interiérovým doplnkom, preto vyberajte múdro s dôrazom na dobrú cenu, slušný výkon, vysokú tepelnú účinnosť, rozumnú spotrebu paliva a v neposlednom rade aj estetiku. Tak ako väčšina vykurovacích telies, aj kachle si žiadajú pravidelnejšiu údržbu. Každopádne, existuje zopár trikov, ako nielenže kúriť efektívne, ale zároveň prispieť k dlhšej funkčnosti a životnosti kachlí. Používajte vždy suché drevo (ideálne dvojročné, skladované na dobre vetrateľnom mieste). V kachliach nepáľte odpad či iné veci, ktoré do kachlí nepatria (plasty, bio odpad, oblečenie a pod.). Nielenže ničíte kachle, ale koledujete si aj o rýchlejšie upchatý komín. V neposlednom rade dbajte na pravidelné vyprázdňovanie nádoby na popol.

Expertov na krbové vložky a kachle, krby (aj bio krby a krby bez komína) pece, komíny a komínové systémy, sporáky, záhradné krby a grily, nájdete v spoločnosti REKOSTAV ss-vp. Z našej obrovskej ponuky si určite vyberiete. Kontaktujte nás pre viac informácii.

Jilemnického 1087 /1 96681 Žarnovica
tel.: +421918389415

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888