Zistite ako si vybrať tie správne žalúzie

Zistite ako si vybrať tie správne žalúzie

Vybrať žalúzie alebo aj iný typ tieniacej techniky môže byť vzhľadom na veľký výber niekedy naozaj problém. Žalúzie musia, okrem praktických funkcií ako je ochrana pred slnkom či úspora energií, spĺňať aj požiadavky z hľadiska dizajnu. Zistite, ako si vybrať tie správne žalúzie tak, aby vám pomohli s úsporou energie, minimalizovali vonkajší a zároveň perfektne zapadli do štýlu vášho interiéru.

Žalúzie alebo rolety?

Existujú viaceré druhy tieniacej techniky a je len na vás, po akom druhu siahnete. Vybrať si môžete žalúzie alebo rolety. Od roliet sa žalúzie odlišujú možnosťou regulácie svetla a jeho smeru podľa vašich potrieb. Zároveň žalúzie zabezpečujú dostatok súkromia. Interiérové žalúzie sú cenovo dostupné a mimoriadne obľúbené vnútorné tienenie. Asi každý ich má alebo mal niekedy doma. Nevýhodou žalúzií je, že nikdy nezabezpečia absolútnu tmu. Taktiež, v prípade vonkajších žalúzií je zabezpečená nižšia odolnosť voči poveternostným podmienkam než akú ponúkajú vonkajšie rolety.

Rolety oproti žalúziám zabezpečujú efektívnu odolnosť voči vonkajšiemu hluku a taktiež lepšiu tepelnú izoláciu, čo v konečnom dôsledku znamená úsporu energie. Tá je dôležitá najmä v prípade veľkých okien, ktoré sú pri dnešných moderných stavbách veľmi časté. Rolety oproti žalúziám poskytujú absolútnu tmu, väčšie bezpečie i súkromie. Sú však nepriehľadné, takže je to buď alebo, čo nemusí každému vyhovovať. Zároveň sú oproti žalúziám finančne náročnejšie.

Typy žalúzií

Ak potrebujete žalúzie, ktoré zabránia prehrievaniu interiéru, skvelou voľbou pre vás sú vonkajšie žalúzie. Takéto žalúzie sú najlepšie v prípade bytov orientovaných na juh, prípadne juhozápad a juhovýchod. V prípade, ak nie je nutné chrániť bývanie pred prehriatím ale iba slnečnému žiareniu, siahnite po interiérových žalúziách. Práve interiérové žalúzie poskytujú vďaka otočným lamelám možnosť regulácie množstva slnečného žiarenia, teda riadenia denného svetla v miestnosti.

Na výber máte v dnešnej dobe naozaj z veľkého množstva druhov žalúzií. Vybrať si môžete napríklad horizontálne či vertikálne žalúzie, látkové žalúzie i klasické žalúzie. Výber toho správneho druhu žalúzií závisí predovšetkým od vášho vkusu. Okrem žalúzií by ste nemali zabúdať ani na sieťky proti hmyzu, ktoré určite oceníte najmä v jarnom či letnom období.

U nás v ALMIK s.r.o., pre vás máme pripravený široký sortiment kvalitných žalúzií, roliet, okenných fólií či sieťok proti hmyzu. Taktiež u nás nájdete kvalitné plastové a hliníkové okná v rôznych prevedeniach, ako i tapety či interiérové dvere a podlahy. V prípade záujmu neváhajte a kontaktujte nás ešte dnes.


Krupinská cesta 1156 96001 Zvolen
tel.: +421455401717

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888