Ako a podľa čoho vyberať sedacie súpravy?

Ako a podľa čoho vyberať sedacie súpravy?

Sedacie súpravy dnes dostať naozaj v rôznych prevedeniach z hľadiska farby, materiálu, konštrukcie či funkcií. Práve preto je výber sedacej súpravy často neľahkou voľbou. Na jednej strane stojí imaginárna predstava, ako by sedacia súprava mala vyzerať a na strane druhej dôležité a praktické parametre, ktoré by tie správne sedacie súpravy mali obsahovať. Zistite, ako a podľa čoho treba vyberať sedacie súpravy.

Rozmer a základné parametre

Najdôležitejším faktorom pri výbere sedacích súprav je samozrejme ich rozmer. Najmä v prípade bytov či menších domov je potrebné zohľadniť priestorové možnosti a vyberať sedacie súpravy podľa nich. Do menších priestorov sú vhodné najmä menšie pohovky v kombinácií s taburetkami, alebo i rohové sedacie súpravy. Rohové sedacie súpravy nájdete často v ideálnom rozmere a navyše poskytujú dostatok priestoru pre rodinu i návštevu. V rámci šetrenia priestoru sú skvelým i praktickým riešením rozkladacie sedačky, ktoré do priestoru pridajú extra úložný priestor.

V prípade väčšieho priestoru, napríklad v rodinnom dome či väčšom byte sú ideálnym riešením sektorové sedacie súpravy, ktoré sú rozmerovo maximálne prispôsobiteľné vašim požiadavkám a potrebám. Správny výber sedacích súprav priamo závisí aj od miery ich využitia. Budeme sedaciu súpravu využívať často? Potrebujete ďalší úložný priestor? Budeme sedaciu súpravu využívať aj na prespanie hostí či návštev? To všetko sú otázky, ktoré je potrebné si pri výbere sedacích súprav položiť.

Sedacie súpravy a dôležité funkcie

Dnes je už pri sedacích súpravách možné takmer čokoľvek a mnohé sedacie súpravy poskytujú mnohé pokročilé funkcie pre maximálny komfort a pohodlie. Medzi takéto funkcie sedacích súprav patrí napríklad nastaviteľná hĺbka sedu, polohovateľnosť podhlavníkov, zabudované USB či elektricky nastaviteľná relaxačná funkcia.

Niektoré sedacie súpravy disponujú i zabudovaným USB nabíjaním, podsvietením či odkladacou plochou na poháre. Pri výbere sedacích súprav sa riaďte najmä praktickým hľadiskom a vyberajte si funkcie, ktoré naozaj využijete. Zároveň, je potrebné počítať s tým, že mnohými funkciami sa takéto sedacie súpravy môžu cenovo predražiť.

Dizajn sedacích súprav

Samozrejme, estetické hľadisko je nemenej dôležitý faktor, podľa ktoré sa vyberajú sedacie súpravy. V súčasnosti si príde na svoje asi každý - na trhu sú k dispozícií sedacie súpravy v modernom štýle, škandinávskom štýl, čalúnené sedacie súpravy či sedacie súprav v rustikálnom štýle. Rozhoduje však pritom nie len farba a prevedenie sedacích súprav ale aj samotný materiál. Práve s materiálom sedacích súprav priamo súvisí aj odolnosť látky, čo je jeden z najdôležitejších parametrov, podľa ktorého by ste sa mali riadiť.

Odolnosť látky sedacích súprav je udávaná v počte otáčok resp. oderov. V praxi to znamená, že materiál, z ktorého sú sedacie súpravy vyrábané, je výrobcom testovaný, ako dlho je schopný odolávať vyšúchaniu či pretrhnutiu. Čím viac plánujete sedaciu súpravu využívať, tým vyššiu odolnosť by mal mať samotný materiál. To platí dvojnásobne, ak máte napríklad psa, mačku či malé deti.

Nábytok GKT, s.r.o. v Topoľčanoch vám ponúka kvalitné sedacie súpravy a taburetky v rôznych rozmeroch, farbách či prevedeniach. Prezrite si našu ponuku i vzorkovník a v prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať ešte dnes. Náš cieľ je vaše pohodlie.

Pivovarnícka 2824 /22 95501 Topoľčany
tel.: +421385227289

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888