Difuzéry – dizajnové prvky aj užitoční pomocníci pri zvlhčení a osviežení vzduchu

Difuzéry – dizajnové prvky aj užitoční pomocníci pri zvlhčení a osviežení vzduchu

Difuzéry sú spojením zvlhčovača a osviežovača. Predstavujú praktický doplnok do domácností, kancelárií, salónov krásy a iných priestorov. Ide o účinný a pomerne lacný spôsob, ako v miestnosti docieliť dostatočnú vlhkosť vzduchu. Moderné difuzéry vynikajú kompaktnými rozmermi a rôznymi dizajnovými a farebnými prevedeniami. Okrem úžitkovej funkcie tak plnia aj estetickú funkciu a stanú sa vizuálnym prvkom, ktorý obohatí každý interiér.

Difuzéry pre dokonalú súkromnú aromaterapiu

Difuzéry sa veľmi jednoducho obsluhujú. V drvivej väčšine modelov stačí naplniť nádobku studenou (ideálne destilovanou) vodou a zapnúť. O ostatné sa postará decentne ukrytý mechanizmus. Spôsobí uvoľnenie jemnej chladnej vodnej hmly. Tá postupne zvlhčuje vzduch v miestnosti, ktorý sa lepšie vdychuje. Difuzéry sú taktiež vhodné aj na aromaterapiu. Odporúčame pridať do vody pár kvapiek esenciálneho oleja podľa vašich osobných preferencií. Výsledkom bude rovnomerný rozptyl voňavej pary (vďaka ultrazvukovým vibráciám), ktorá navodí pocit pokoja, harmónie a relaxu. Taktiež je schopná priaznivo vplývať na nervový systém a emócie človeka. Napríklad mätový esenciálny olej odbúra únavu, ružový navodí afrodiziakálne účinky, borovicový zlepší sústredenie, citrónový posilní myseľ, harmančekový podporí kvalitný spánok a levanduľový zmierni úzkosť. Niektoré difuzéry sú vybavené LED podsvietením, ktoré mení farby. Aj to do istej miery prispieva k vytvoreniu príjemnej atmosféry. Tú zaiste zlepší aj počúvanie pesničiek z rádia alebo slúchadiel. Výber hudby záleží len na vás.

Jednoduché ovládanie, bezpečnosť aj údržba difuzérov

Difuzéry sú ideálnym riešením do domácností s deťmi či zvieratami, resp. všade tam, kde chcete mať príjemný voňavý vzduch, avšak nechcete použiť vonnú sviečku. Difuzéry zvyčajne fungujú na elektrickom pohone. Avšak nemusíte sa obávať, že by sa nejakým spôsobom prehriali a nebodaj spôsobili požiar. Po vyprázdnení zásobníka sa difuzéry automaticky vypnú. Niektoré modely majú dokonca módy, ktoré umožňujú časové nastavenie vypnutia. K výhodám difuzérov je potrebné zaradiť aj tichú prevádzku (žiadne nepríjemne syčanie, pišťanie či iný otravný zvuk). Každopádne, nech sa už rozhodnete pre akýkoľvek model, zvážte najmä veľkosť priestoru, v ktorom chcete difuzér používať. Nemali by ste podceniť ani dizajnovo-estetickú stránku. Obzvlášť žiadané sú difuzéry v prírodnom prevedení, napríklad s dreveným motívom. Na záver jedna rada. Difuzéry nie sú náročné na údržbu, avšak vždy si pozorne prečítajte návod k obsluhe aj čisteniu. V zásade však pre väčšinu modelov platí, že by ste nemali nechávať vodu v difuzéri v čase nečinnosti (aby sa v ňom neusádzal vodný kameň) a pri čistení nepoužívajte agresívne prípravky, zväčša postačí čistá handrička a voda.

Dizajnové difuzéry v rozmanitých prevedeniach a za rozumnú nájdete v ponuke internetového obchodu nelashop.sk. Tešíme sa na váš nákup.

Pieštanská 60 /36 94901 Nitra
tel.: +421911123802

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888