Objavte výhody a skvelé vlastnosti, ktoré ponúkajú epoxidové podlahy

Objavte výhody a skvelé vlastnosti, ktoré ponúkajú epoxidové podlahy

Hoci kedysi boli epoxidové podlahy nachádzali predovšetkým v priemyselných objektoch, akými sú sklady či výrobné , dnes naberajú na popularite aj v iných typoch priestorov. Epoxidové podlahy totiž disponujú úžasnými vlastnosťami, vďaka ktorých sú vhodné aj do komerčných, obchodných či administratívnych objektov. Zistite, aké výhody a nevýhody ponúkajú epoxidové podlahy, kde je ideálne ich využiť a prečo by ste ich mali mať aj vy.

Výhody a vlastnosti epoxidových podláh

Priemyselné epoxidové podlahy sú tvorené dvomi zložkami a bývajú aplikované spravidla v hrúbke 2 až 3 milimetre. Epoxidové podlahy ponúkajú mnohé popredné výhody. Okrem toho, že sú príjemné a teplé na dotyk sú vďaka svojmu živicovému zloženiu vhodné aj na podlahové kúrenie. Zároveň, epoxidové podlahy majú výborné tepelnoizolačné vlastnosti, vďaka ktorým účinne znižujú tepelné straty oveľa viac ako iné podlahy.

Jednou z najväčších výhod epoxidových podláh je možnosť rôzneho dizajnového či farebného prevedenia. Epoxidové podlahy sú tak nie len skvelou voľbou z hľadiska funkčnosti, ale taktiež i z hľadiska dizajnovosti a vizuálneho štýlu. Kreatívne epoxidové podlahy budú dominantou každého priestoru. Tvrdý, no krehký povrch epoxidových podláh je taktiež jednoduchý na údržbu a má dlhú životnosť. Aby ste zabezpečili dlhú životnosť epoxidových podláh je vhodné aplikovať i povrchovú úpravu špeciálnym lakom. Epoxidové podlahy sú bezškárové, vďaka čomu sa nie len ľahko udržiavajú, ale taktiež sa v nich nehromadia zbytočné nečistoty.

Epoxidové podlahy a ich využitie

Epoxidové podlahy sú ideálne najmä do priemyselných priestorov výrobných hál či skladov. Výborne totiž znášajú vysokú záťaž a námahu. Vďaka svojim vlastnostiam a zdravotnej nezávadnosti sú často využívané i v laboratóriách i zdravotníckych zariadeniach. Pre ľahkú údržbu sa epoxidové podlahy výborne hodia taktiež do gastro prevádzok, ako napríklad bary či reštaurácie.

V súčasnosti sú epoxidové podlahy čoraz populárnejšie i v domácnostiach. Sú skvelou voľbou do kúpeľní či chodieb. Epoxidové podlahy je možné využiť i v exteriéroch, napríklad na terasu alebo balkón. Alternatívnou k epoxidovým podlahám sú napríklad polyuretánové podlahy alebo pancierové podlahy.

Spoločnosť BOPE plus vám ponúka realizáciu kvalitných epoxidových podláh presne podľa vašich požiadaviek. Okrem toho v našej ponuke nájdete i pancierové podlahy, polyuretánové podlahy či kamenné koberce. V prípade záujmu nás kontaktujte ešte dnes.

141 05363 Spišský Hrušov
tel.: +421948652838

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888