Kde má klimatizácia najvhodnejšie miesto vo vašej domácnosti?

Kde má klimatizácia najvhodnejšie miesto vo vašej domácnosti?

Klimatizácia v domácnosti je počas horúcich dní pomocníkom na nezaplatenie. Jej výber je vždy veľký krok, ktorý len ťažko vrátiť späť, preto treba byť pred jej kúpou obozretný. Aby ste ju využili naplno, je dobré pri výbere brať do úvahy niekoľko faktorov ako je veľkosť interiéru, typ klimatizácie a jej umiestnenie. V nasledujúcich riadkoch sme zhrnuli čo všetko treba pri jej umiestnení zvážiť.

Domácnosť a jej členovia

Ako sme načrtli, klimatizácia je vždy veľký krok. Je dôležité zvažovať nielen čo všetko by mala klimatizácia zvládať, koľko by mala stáť, ale aj kde by mala byť umiestnená. Do úvahy treba brať rozmiestnenie domácnosti a jej členov. Základom je vybrať izbu a miesto, kde by klimatizácia vyhovovala každému členovi domácnosti. Nie každý má rád prúd chladného vzduchu, hoci aj tomu sa dá dnes z veľkej časti predchádzať. Klimatizácia by nemala byť umiestnená nad posteľou v spálni, sedačkou v obývačke, stoličkou v pracovni či nad jedálenským stolom.

Vnútorná jednotka klimatizácie

Umiestnenie klimatizácie taktiež závisí od jej typu. Pri multisplitovom systéme treba počítať s umiestnením viacerých vnútorných jednotiek do rôznych izieb. Realizácia je síce náročnejšia, ale účinok, aký klimatizácia poskytuje je podstatne vyšší. V každom prípade, vnútorná jednotka by mala byť namontovaná tak, aby vzduch v domácnosti správne cirkuloval. Vzduch nasáva z vrchu zariadenia, preto sa nemôže inštalovať až k stropu. Klimatizácia musí mať okolo seba cca. 20 cm priestor z každej strany. Vyhnite sa zdrojom tepla ako napríklad elektrospotrebiče. Zároveň by sa mala inštalovať čo najbližšie k vonkajšej časti klimatizácie.

Vonkajšia časť klimatizácie

Optimálna vzdialenosť medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou je 3 - 5 metrov. Vonkajšia časť klimatizácie generuje teplo, preto by nemala byť v uzavretom priestore. Mala by byť teda na fasáde, balkóne, streche či pod strechou, tak, aby bol k nej ľahký prístup kvôli servisu. Zároveň by klimatizácia mala byť umiestnená tak, aby nenarúšala vzhľad bytového objektu alebo rodinného domu, nepoškodila fasádu, a aby neobťažovala susedov alebo okoloidúcich.

Odborná montáž

Komplexná realizácia aj následný servis klimatizácie si vyžaduje odborníka. Klimatizácia a jej montáž sa totiž nedá naštudovať z videí na internete. Odborník vám poradí s výberom správneho typu klimatizácie na mieru, ako aj s montážou, poradenstvom a následným servisom. Jedným zo špecialistov je spoločnosť IN klíma s.r.o., ktorá zastrešuje komplexné služby, ktoré klimatizácia so sebou nesie, od predaja, montáže po pravidelný servis.

Spoločnosť IN klíma s.r.o. so sídlom v Prievidzi zastrešuje komplexné profesionálne služby v oblasti klimatizácie. Ponúka predaj, montáž a servis klimatizácie, ale aj tepelných čerpadiel a vzduchotechniky. Spolupracuje so svetovými značkami ako Buderus, Viessmann, Panasonic, Mitsubishi, LG, Systemer či Daikin.

C. Majerníka 290 /10 97101 Prievidza
tel.: +421905866209

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888