Moderné kuchyne - aké trendy sú práve v kurze?

Moderné kuchyne - aké trendy sú práve v kurze?

Moderné kuchyne sú populárne najmä so zvyšujúcim sa počtom novostavieb či rekonštrukcií. Ak sú aj pre vás moderné kuchyne to "pravé orechové" a navyše plánujete kúpu nehnuteľnosti či rekonštrukciu, potom siahnite po najnovších trendoch súčasnosti. Zistite, aké trendy vládnu pre moderné kuchyne v tomto roku.

Moderné kuchyne, moderný dizajn

V súčasnosti už pre moderné kuchyne neplatí zlaté pravidlo "menej je viac". Oveľa viac v kurze sú netradičné či odvážne farebné prevedenia a originálne prvky, ktoré zvýraznia celkový štýl modernej kuchyne. Ideálna kombinácia pre moderné kuchyne súčasnosti je tzv. dvojtónový dizajn. Jedná sa o kombináciu jednej výraznej farby s jemnými prírodnými odtieňmi a materiálmi, ako napríklad betón, hlina, mramor či meď. Vyskúšajte napríklad kombináciu tmavomodrej steny, mramorovej pracovnej dosky a medených batérií. Pre vašu modernú kuchyňu si však vždy vyberte farbu, ktorá vo vás vyvoláva príjemné pocity. Srdce domova - tým by mala byť každá klasická kuchyňa.

Nebojte sa tmavých moderných kuchýň

Farebné kombinácie pre moderné kuchyne súčasnosti často zahŕňajú i čiernu farbu, prípadne tmavý odtieň iných. Tmavé farby totiž vytvárajú dizajnovo skvelý kontrast s bledými farbami. Vďaka tomu pôsobí konečný výsledok luxusne a umelecky. Ideálna je kombinácia čiernej s rôznymi odtieňmi šedej alebo béžovej. Napríklad čierna kuchynská linka v kombinácií s dreveným obložením v teplom bledom odtieni. Nebojte sa ani čierno-bielej kombinácie. Moderné kuchyne sa vyznačujú predovšetkým kontrastmi. Presným opakom sú napríklad vintage alebo vidiecke kuchyne, pre ktoré je typický skôr farebný súlad.

Praktický materiál a prevedenie

Charakteristickým znakom a horúcim trendom moderných kuchýň je predovšetkým praktický materiál. Moderné kuchyne sú vyrábané z prevažné matných materiálov, ktoré sú vybavené odolnou technológiou. Moduly skriniek či pracovné dosky sa tak ľahko čistia, neodrážajú svetlo a taktiež znesú hocijaké teplo i vlhkosť. Moderné kuchyne sa tak vyznačujú predovšetkým funkčnosťou a efektivitou. Materiály, ktoré sú hitom súčasnosti sú najmä kov či hrdza. Ak zvažujete modernú kuchyňu, siahnite po pracovnej doske zo žuly, kremeňa či mramoru. Všetky majú spoločné najmä praktickosť. Moderné kuchyne si dnes viete dať vyrobiť na mieru presne podľa vašich požiadaviek.

Spoločnosť PROMA Nábytok vám ponúka kvalitné kuchyne na mieru. Súčasťou našich služieb je i grafický návrh a odborné poradenstvo. Nájdete u nás moduly skriniek, pracovné dosky a rôzne tvary dvierok. Moderné kuchyne s nami sa stanú skutočnosťou. V prípade záujmu nás kontaktujte.

Novozámocká 102 94905 Nitra
tel.: +421376512212

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888