Ako si vybrať plastové okná?

Ako si vybrať plastové okná?

Plastové okná, spolu s hliníkovými a drevenými sú i dnes najpoužívanejším variantom okien. Prinášajú dokonalý komfort, bezpečnosť a potrebnú izoláciu počas celého roka. Plastové okná sú pritom cenovo najvýhodnejšie a pri použití plastových okien s dreveným dekórom sú len veľmi ťažko rozoznateľné od skutočného dreva. Navyše i starostlivosť a údržba plastových okien je veľmi jednoduchá. Viete ako si vybrať a aké benefity prinesú vašim interiérom?

Kvalitné plastové okná do každej domácnosti

Plastové okná sa hodia azda do každej domácnosti a je ich možné použiť pre najrôznejšie interiéry. Svojimi kvalitatívnymi vlastnosťami si získali množstvo spokojných používateľov a ich recenzie jasne hovoria, že sa jedná o alternatívu, ktorej sa len tak niečo nevyrovná. Samozrejme, dôležité je vybrať si naozaj kvalitné plastové okná od spoľahlivého výrobcu a predajcu. To, že je na oknách nalepená nálepka s označením plastové okná ešte nezaručuje ich akostné vlastnosti. Plastové okná od spoľahlivých výrobcov prechádzajú pravidelne rôznymi testovaniami, ich kvalita je garantovaná a zároveň vás značka ako spotrebiteľa chráni – máte nárok na reklamáciu či opravu. Príliš lacným variantom plastových okien či ich nekvalitným kópiám sa preto vyhýbajte.

Plastové okná sa vyrábajú z prvoplastu alebo z recyklátu a ich kvalita sa odvíja najmä od kvality plastového profilu, ktorý používa výrobca. Niekedy sa na výrobu plastových okien používa recyklát i prvoplast súčasne. Kvalita okien pritom priamo nezávisí len od toho či sú vyrobené z recyklátu alebo z prvoplastu. Recyklát sa vyrába na báze PVC. Používa sa opakovane a je vyrobený v rámci špecifického procesu recyklácie. Recyklát a prvoplast pritom majú identické parametre tuhosti a húževnatosti. Nakoľko recyklát má menej stabilný UV povrch, je používaný predovšetkým vo vnútornej časti profilu plastových okien. Plusom recyklátu sú jeho ekologické parametre a lepšia homogenita než u prvoplastu. Kvalitu plastových okien určuje predovšetkým výrobca, a to technológie, ktoré na výrobu plastových okien používa i ďalšie prísady a celkový proces výroby. S výberom plastových okien sa preto vždy poraďte s profesionálmi.

Plastové okná, ktoré zapadnú do každého priestoru

Plastové okná si dnes môžete vybrať vo viacerých dizajnových prevedeniach i vo viacerých farebných odtieňoch. Kým kedysi boli plastové okná vyrábané len v bielej farbe, dnes je tomu celkom inak a plastové okná môžu byť vaše takmer v akomkoľvek farebnom prevedení. Obľúbené sú najmä farby ako čierna, sivá, hnedá či klasická biela, ako aj rôzne imitácie iných materiálov, najčastejšie dreva.

Plastové okná je vhodné kombinovať i s plastovými dverami. Ich kombináciou zjednotíte celý dizajn vášho bývania či iného interiéru. Plastové okná sa totiž hodia do rozličných priestorov, obľúbené sú vďaka svojej výhodnej cene i v hoteloch, ubytovacích zariadeniach, kancelárskych a firemných priestoroch, verejných priestoroch, kultúrnych a vzdelávacích budovách či všade tam, kde je potrebné zabezpečiť správne tesnenie a termoreguláciu interiérov.

S výberom plastových okien vám pomôže spoločnosť AF Trade Slovakia s.r.o. – špecialista na plastové okná, hliníkové okná, ale i zasklievanie či tienenie interiérov. Neváhajte nás kontaktovať.

Pri Skladoch 1 94002 Nové Zámky
tel.: +421908463544

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888