Prečo sú terasové dosky také populárne

Prečo sú terasové dosky také populárne

Nie nadarmo sa hovorí, že základ terasy tvoria hlavne terasové dosky, ktoré dotvárajú celkový vzhľad terasy. Popularita nielen terasových dosiek, ale aj samotných terás má stúpajúcu tendenciu. Ako si, teda vybrať vhodné terasové dosky? Je rozdiel medzi drevenými a kompozitnými terasovými doskami? Ktoré majú najväčšie výhody z pohľadu životnosti a kvality? Poďme sa na to pozrieť v nasledujúcom článku.

Ako si vybrať medzi terasovými doskami?

Terasy sú ideálnym miestom pre dokonalý a ničím nerušený oddych. Vhodnou podlahovou krytinou sa však menia na najkrajšie miesto celej domácnosti. Ponuka terasových dosiek nie je možno až taká široká, ako je to napríklad pri plávajúcej podlahe, ale má to svoje dôvody. Nie každá terasa je postavená na rovnakom základe, a preto aj terasové dosky môžu mať rôzne formy. Najčastejšie sa používajú drevené alebo terasové dosky, avšak v niektorých prípadoch je možné použiť aj dlažbu. Najčastejším faktorom pri výbere terasových dosiek je ich vzhľad až následne potom prichádzajú otázky ohľadom technických detailov. Niet sa, čo čudovať, veď farebnosť terasových dosiek je dostatočne veľká na to, aby sme premýšľali nad tým, ako sa nám to bude hodiť s ostatným zariadením na terase.

Drevené verzus kompozitné terasové dosky

Milovníci drevených podláh určite neodmietnu mať drevenú podlahu aj na svojej terase. Je pravda, že drevo si vyžaduje zvýšenú starostlivosť hlavne, ak sa jedná o exteriérové prostredie, ale tak všetko má svoje výhody aj nevýhody. Farebnosť drevených terasových dosiek je dostatočná a v tomto prípade platí známe porekadlo, že menej je viac. Naozaj nie je potreba mať veľa odtieňov pri exteriérovej podlahe. Samotné drevené terasové dosky majú vysokú tvrdosť a dlhú životnosť. Odolajú aj napadnutiu hubami a hmyzom.

Do popredia sa nám dostávajú aj kompozitné terasové dosky, ktoré ponúkajú úplne nové možnosti pri výstavbe terás. Ich veľkou výhodou je, že si nevyžadujú komplikovanú starostlivosť. Sú vyrobené zmiešaním bambusových vlákien a recyklovanej umelej hmoty s pridaním iných prísad, kombinujúc ich najlepšie vlastnosti. Najlepšie na kompozitných doskách je však to, že sú odolné voči poveternostným podmienkam, odolné voči hnilobe, praskaniu a iným deformáciám. Výber vhodnej terasovej podlahy môže byť pre niekoho komplikovaný, ale našťastie žijeme v dobe, kedy sa stačí pýtať odborníkov a dostaneme požadované odpovede.

Dostatočné informácie o podlahových krytinách rôzneho druhu získate od odborníkov z PARKETT STORE, ktorí sú špecialistami vo svojom obore. Dôkladné poradenstvo a široké portfólio podlahových krytín vás presvedčia o kvalite.


Kopčianska 63 85101 Bratislava
tel.: +421904629637

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888