Parkety ako módny trend bývania

Parkety ako módny trend bývania

Koberce už nie sú v móde. Aktuálne trendy bývania hovoria, že parkety sú budúcnosť a dostávajú sa čoraz viac do najrôznejších priestorov. Niežeby koberec nemal svoje čaro, ale parkety svojou kvalitou a rôznymi prevedeniami získavajú na popularite. Prečo je tomu tak? Prečo by sme mali vsadiť kartu na parkety? Ako si vybrať medzi drevenými a laminátovými parketami?

Tri dôvody prečo si vybrať parketové podlahy

Keď sa povie parkety, mnoho ľudí si predstaví najpoužívanejšie laminátové parkety. Staršie narodení povedia, že parkety sú iba drevené, lebo je pravda, že v ich dobe boli najviac používané práve drevené. V dnešnej dobe si však k dreveným a laminátovým parketám môžeme pridať aj vinylové. V rámci podlahových krytín sú parkety považované za vizuálne aj kvalitatívne najlepšie a najobľúbenejšie riešenie. Sú cenovo dostupné pre každého a ich jednotlivé technické parametre umožňujú ich široké použitie pre akékoľvek obytné priestory. Niet pochýb, že od vhodne zvolenej podlahovej krytiny sa odvíjajú ostatné interiérové zariadenia. Podlaha je však základ, ktorý musí mať dlhú životnosť a odolnosť voči vonkajším vplyvom a poškodeniam.

Drevené verzus laminátové parkety

Medzi najčastejšie používanú parketovú podlahu patria laminátové parkety. Nájdeme ich skoro v každej domácnosti. Vyznačujú sa širokou škálou farieb a sú vyrábané v takej kvalite, že ich len ťažko rozoznáme od drevených parkiet. Samozrejme, že laminátové parkety je potrebné vyberať nielen podľa krásy, ale aj funkčnosti a hrúbky. O možnostiach, aký typ zvoliť by vám mali poradiť v každej jednej predajni zameranej na parketové podlahy.

Avšak milovníkov dreva presvedčiť na iné, ako drevené parkety je doslova nemožné. Keď raz milujete drevo už nikdy sa ho nebudete chcieť zbaviť. Pri výrobe drevených parkiet sa kombinuje niekoľko vrstiev dreva. Sú kompatibilné s podlahovým vykurovaním a majú vysokú toleranciu voči vlhkosti. Vyrábajú sa tiež v rôznych štýloch s rôznymi hrčkami či štruktúrovanými rozdielmi. Niet, preto divu, že počet drevených parkiet sa pravidelne rozrastá. Už dávno neplatí fakt, že drevené parkety sú viac elegantnejšie ako ostatné. Všetko je to otázka vkusu a kompletného interiérového zariadenia.

V prípade, že sa neviete rozhodnúť, ktorý typ parketovej podlahy je pre vás najvhodnejší, neváhajte sa obrátiť na PARKETT STORE, odborníkov na slovo vzatých v oblasti podlahového sortimentu a dverí. Široký sortiment podlahových krytín a dverí, ale aj odborné rady a rýchle vybavenie akejkoľvek požiadavky určite oceníte.


Kopčianska 63 85101 Bratislava
tel.: +421904629637

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888