Aké interiéry sú dnes v móde?

Aké interiéry sú dnes v móde?

Aj interiéry a ich dizajn si prešli niekoľkými vývojovými štádiami a tak ako sa mení móda oblečenia, mení sa i móda interiérov. Jedno pravidlo však platí neustále, váš interiér si nechajte zariadiť tak, aby ste sa v ňom cítili príjemne a pohodlne. Dnes je možné pozorovať mnohé zaujímavé moderné interiéry, ktoré dýchajú nadčasovosťou a doplnené sú netradičnými doplnkami moderného umenia, prevládajú jednoduché línie a kombinácie neutrálnych farieb.

Interiéry, ktoré zaujmú na prvý pohľad

Interiéry, ktoré sa nevyhnú pohľadu či záujmu každého návštevníka domu či bytu sú dnes najmä moderné interiéry, ktoré sú nepochybne zaujímavé a odlišné od tých tradičných. Kým kedysi bolo v móde kombinovať rôzne farby, odtiene, materiály a používať vzory a ornamenty na nábytku, stenách či doplnkoch, dnes je trend celkom opačného rázu. Moderné sú najmä jednoducho ladené interiéry, v ktorých prevláda minimalizmus. Prezdobené vitríny so šálkami, soškami, vázičkami či suvenírmi by ste v nich hľadali asi zbytočne.

Aj keď je súčasný trend nastavený najmä na tvorbu moderných dizajnov v interiéroch, pre váš interiér si zvoľte dizajn, ktorý sa vám páči a vo vašom novom interiéry sa vďaka nemu budete cítiť príjemne a pohodlne. Pokiaľ sa vám páčia moderné línie, smelo do toho, avšak ak máte radi napríklad provensálsky štýl určite sa poraďte s firmou zabezpečujúcou úpravy interiérov, ktorá vám pomôže s návrhom a realizáciou interiéru na mieru pre vás. Moderné je tiež štýly rôzne kombinovať a súčasne prepájať ich jednotlivé prvky čím mnoho krát pri dobrom návrhu vznikne netradičný zaujímavý interiérový dizajn. Nebojte sa zaexperimentovať a povoliť uzdu vašej fantázii.

Ako vyzerá pôdorys moderných interiérov?

Tak ako sa zmenil štýl a dizajn interiérov, zmenil sa i ich pôdorys a rozmiestnenie konkrétnych miestností v domoch či bytoch. Koncepcia dnešného bývania je podstatne odlišná od tradičných pôdorysov domov a bytov. Kým kedysi, čo je možné vidieť najmä na starších domoch a bytoch, boli jednotlivé miestnosti od seba oddelené stenou a dverami a spájala ich spoločná chodba, dnes sa veľa krát prechádza z miestnosti priamo do ďalšie len cez posuvné dvere.

Najmä koncept obývacej izby a kuchyne prešiel zmenou. Moderné je prepojenie obývačky a kuchyne čo dodáva interiéru priestrannosť a miestnosti pôsobia väčšie či svetelnejšie. Kuchyne bývali oddeľované najmä kvôli vôňam a zápachu, ktorý sa pri varení prirodzene šíril do ostatných izieb, dnes vďaka digestorom či klimatizácii je možné priestory prepojiť, nakoľko tieto zariadenie dokážu so zápachom účinne bojovať. Aj tu však platí pravidlo, že najdôležitejšie je interiér prispôsobiť vašim preferenciám.

S Igor Nagy - NOBYT interiér budete mať jednoznačne bývanie snov. Zabezpečujeme pre vás všetky komplexné práce, ktoré sa týkajú murárskych prác, pokládky dlažby či malieb a náterov. Neváhajte nás kontaktovať.


Kollárova 9755 /85A 03601 Martin
tel.: +421903526270

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888